investicija od 100 milijuna kuna / Stvoreni preduvjeti za najveći golf resort u Hrvatskoj: projekt na Cresu bi trebao biti završen do 2020.

Godinama se o njemu govori, godinama izaziva kontroverze kada se spomene - no golf resort na Cresu, kako RTL doznaje - kreće u proceduru

30.9.2016.
19:11
VOYO logo

S ukupno 18 rupa, najveći golf teren u Hrvatskoj. Ako na sljedećoj Županijskoj skupštini bude prihvaćena ideja o promjeni urbanističkog plana, na Cresu će niknuti kompleks, koji će, osim dva golf terena, sadržavati hotel sa stotnjak soba i depadansama. Mještani Punta križa u investiciji vrijednoj stotinjak milijuna eura vide priliku za razvoj.

Priča je započeta u lošinjskoj  grupaciji Jadranka.  Nakon više od dvije godine ispitivanja i studija ovo je, nadaju se, početak posve drukčijeg turizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi predviđamo ondje raditi dva golf terena, 18 rupa s pratećim sadržajem depadansama i vilicama s bazenima, ako bude mogućnosti i jednu malu marinicu da bi mogli dolaziti gosti sa susjednih otoka i jedan mali heliodrom", tvrdi Sanjin Šolić, predsjednik Uprave grupacije Jadranka. 

Međutim, entuzijazam ne dijele u Eko udrugama. Uništit će se kažu priroda, posebno otocima prijeko potrebna voda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj golf je na otoku koji ima manjak vode. Vransko jezero je veliko, ali bez njega su Cres i Lošinji žedni", kaže Vjeran Piršić, Eko Kvarner. 

"Crpljenje vode iz Vranskog jezera uopće ni teoretski ne dolazi u obzir. To dakle, apsolutno nema govora o tome", kaže Šolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako sve zaživi, treba pronaći način financiranja putem kredita i partnera. Jedan već postoji, što se tiče projekata. Izradila ga je firma najpoznatijeg svjetskog golfera, što je garancija popunjenosti terena.

"Naš suradnik i partner na ovom projektu Ernie Els, koji je svjetska golferska legenda koji godišnje projektira jedan do dva terena na najboljim lokacijama svijeta", dodao je Šolić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto dalje od Punta Križe, na Osoru također podržavaju investiciju. Napredovao bi, kažu, cijeli otok.

"Ja sam za to. ako treba potpisati ja ću potpisat", rekao je jedan stanovnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, potpisati se još ništa ne može dok Županijska skupština ne kaže svoje. U slučaju potvrdnog odgovora, 2020. Cres će postati najpoznatija golf destinacija.

O cijelom projektu nešto više nam je rekao predsjednik Zavičajnog društva Punta Križ, Željko Magazin, koji je bio naš gost u RTL-u Danas. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo