slučaj fimi medija / Sud odbio žalbu: Kalmeta pravomoćno pod istragom zbog filma 'Prometna renesansa Hrvatske'

Image
Foto: Filip Brala/PIXSELL

Uskok je pokrenuo istragu zbog zloporaba kojima su Kalmeta i Livaković navodno oštetili Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture za više od 600.000 kuna

10.6.2015.
12:25
Filip Brala/PIXSELL
VOYO logo

Rješenje o istrazi koju je Uskok pokrenuo protiv bivšeg HDZ-ovog ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete i njegovog suradnika Zdravka Livakovića u slučaju naručivanja propagandnog filma "Prometna renesansa Hrvatske" postala je pravomoćna jer je zagrebački Županijski sud odbio žalbe koje su na to rješenje podnijele njihove obrane.

Image
'prometna renesansa hrvatske' /

Kalmeta i Livaković zbog Fimi medije pod još jednom istragom Uskoka

Image
'prometna renesansa hrvatske' /

Kalmeta i Livaković zbog Fimi medije pod još jednom istragom Uskoka

Istraga protiv Kalmete, koji obnaša dužnost zadarskog gradonačelnika, i njegovog bivšeg suradnika Zdravka Livakovića, Uskok je pokrenuo zbog zloporaba kojima su navodno oštetili Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture za više od 600.000 kuna, naručivši preko marketinške agencije Fimi media propagandni film "Prometna renesansa Hrvatske", koji navodno nije bio potreban ni korišten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić rekao je u srijedu Hini da je odluka o žalbi donijeta i poslana strankama.

Iako Kalmeta do sada nije odgovarao za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki preko agencije Fimi media, njegovo se ime spominjalo na suđenju na kojem su zbog korupcije, uz ostale, nepravomoćno osuđeni bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader i HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalmeta je lokalnim medijima izjavio da u cijelom slučaju ništa nije sporno jer je Ministarstvo od Fimi medije naručilo izradu filma kako bi na jednom mjestu imali evidentirane sve projekte realizirane u višegodišnjem razdoblju.

Dodao je kako je filmom uz cestogradnju obuhvaćena obnova Jadrolinijine flote, željeznice, izgradnja luka i pristaništa, odnosno da je riječ o "dokumentu vremena koji se može i danas prikazivati", objavio je portal "Zadarski.hr".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlog tjedna Kalmeta je nakon duge istrage optužen da je sa svojim suradnicima, među kojima je i Livaković, podijelio preko 15 milijuna kuna i 850.000 eura, no u medijskim istupima i tada je odbacio sve Uskokove tvrdnje, tvrdeći kako nije vjerovao da će doći do podizanja optužnice jer "nije ništa kriv" te da ne planira podnijeti ostavku.

Uskok je optužnicom za izvlačenje novca iz Hrvatskih cesta i Hrvatskih autocesta obuhvatio ukupno 13 osoba zbog više kaznenih djela, prvenstveno udruživanja za počinjenje kaznenih djela te davanja i primanja mita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo