kažnjen s 1000 kuna / Sudac Turudić osuđen jer je prebrzo vozio i bježao policiji: 'To su gluposti, slijedilo me vozilo...'

Image
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Na prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru pozivan je četiri puta, ali niti jednom se nije odazvao

24.9.2019.
16:36
Dalibor Urukalović/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić pravomoćno je kažnjen s tisuću kuna zbog prebrze vožnje sjevernom bjelovarskom obilaznicom.

Kako je na sudu svjedočio policajac Josip Blažević, Turudić je 20. siječnja ove godine u 16.46 sati snimljen kako se vozi brzinom od 132,5 kilometra na sat tamo gdje je ograničenje brzine 80 kilometara, a nije se ni zaustavljao na upute policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vozača smo pokušali zaustaviti kod Barutane na način da smo ga prestigli i upalili svjetlosnu oznaku na presretaču ‘Policija – slijedite nas’. Vozač je unatoč tome nastavio kretanje, pa je zaustavljen drugi put kod skretanja za mjesto Diebali", svjedočio je policajac na bjelovarskom sudu", prenosi Večernji list.

Tom prilikom utvrđen je identitet vozača i dana mu je mogućnost da pregleda videosnimku. No, on je to odbio pa mu je uručen obvezni prekršajni nalog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru pozivan je četiri puta, ali niti jednom se nije odazvao. U tri slučaja pozive na ročište uopće nije preuzeo, a jednom je primio, ali se nije odazvao.

Ako u roku od 30 dana od primitka presude odluči podmiriti kaznu, treba platiti samo dvije trećine iznosa, odnosno 666,67 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam Turudić je pak, za 24 sata, rekao kako nije bježao policiji.

"Nisam bježao policiji. To su gluposti. Tog dana bio sam sa ženom u autu. Nekoliko kilometara me je slijedilo vozilo bez ikakvih oznaka na vrlo maloj udaljenosti što je bilo jako neugodno. Čim su dali znak da je riječ o presretaču zaustavio sam se, stao sa strane i dao im dokumente. Kasnije sam se žalio na rješenje policije", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo