o ursuli von der leyen / Šuica za RTL o budućoj šefici: 'Obična žena, striktna, ima taj njemački gard. Prava žena, majka'

Buduća potpredsjednica EK razgovarala je i s Angelom Merkel, za koju kaže da je zadovoljna odnosima s Hrvatskom

20.11.2019.
19:00
VOYO logo

U zagrebačkoj Areni u srijedu se održava Kongres Europske pučke stranke.Nakon panela o europskim perspektivama zemalja Zapadnog Balkana s budućom potpredsjednicom Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravkom Šuicom razgovarao reporter RTL-a Boris Mišević.

Posljednjih se dana puno govori o blokiranju pristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom, a Šuica je rekla kako će to biti važna europska tema Andreja Plenkovića pa samim time i naše Vlade u vrijeme predsjedanja Europskom unijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je, ne najvažnija, ali jako važna tema ne samo premijeru nego i svim hrvatskim građanima. Važno je što se događa u susjedstvu, bitno je da vladaju mir i sigurnost na jugoistoku Europe. Nama je posebno važna granica s BiH, to je najdulja vanjska granica Europske unije, duža nego ona između Finske i Rusije. Želimo pomoći zemljama u susjedstvu i smatrali smo da su Sjeverna Makedonija i Albanija zrele.", rekla je Šuica.

Ipak, da "nisu zrele" tvrdi francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da gospodin Macron nije dobro razmotrio situaciju, jako je važno da ovaj dio Europe postane dijelom Europske unije. Jaki su tu utjecaji velikih sila, a mi vjerujemo da je Europska unija sila koja treba biti najprisutnija", rekla je Šuica. Vjeruje da će Vijeće do summita u Zagrebu 2020. ponovno razmotriti otvaranje pregovora s tim dvjema državama.

Šuica je u srijedu razgovarala i s Angelom Merkel, za koju kaže da je zadovoljna odnosima s Hrvatskom. Buduća potpredsjednica EK-a se uoči razgovora za RTL družila i sa svojom budućom šeficom, predsjednicom EK Ursulom von der Leyen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imale smo već više sastanaka. Ona je vrlo obična žena, striktna je, naravno, ima taj njemački gard, ali je zapravo vrlo blaga žena. Žena koje je rodila sedmero djece ne može biti nego takva, prava žena, majka. Pametna je, vrlo dobra političarka i nadam se da ćemo vrlo dobro surađivati", rekla je Šuica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo