priča ima nastavak / Sumnjiva smjena ravnatelja, privođenje i pravomoćna presuda: Donosimo detalje 'trilera' oko Dječje bolnice Srebrnjak

Prvi put se sastalo novo upravno vijeće dječje bolnice Srebrnjak

19.7.2021.
19:15
VOYO logo

Sumnjiva smjena ravnatelja, policijsko privođenje i pravomoćna sudska presuda o nezakonitoj smjeni - scenarij je to trilera oko Dječje bolnice Srebrnjak u Zagrebu koja traje već dvije godine.

Priča dobiva nastavak s novim Upravnim Vijećem koje se sastalo danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Opet ostavke? /

Ravnatelj Srebrnjaka Ivo Dumić-Čule dao je mandant na raspolaganje: 'Nogalo ne može biti v.d. ravnatelj jer nije zaposlenik'

Image
Opet ostavke? /

Ravnatelj Srebrnjaka Ivo Dumić-Čule dao je mandant na raspolaganje: 'Nogalo ne može biti v.d. ravnatelj jer nije zaposlenik'

Prvi put se sastalo novo upravno vijeće dječje bolnice Srebrnjak. Trenutni ravnatelj Ivo Dumić Čule vijeću je stavio svoj mandat na raspolaganje pa će ono o tome odlučivati idući ponedjeljak.

''Ako mi to prihvaćamo to povlači za sobom imenovanje vd-a, a da bi to mogli čovjek isto mora imati informacije i razmisliti o tome tko bi bio vd. Prema tome, to nije odgođeno za iduću sjednicu već će se nastaviti ova sjednica za osam dana'', kazala je Sanja Kolaček, predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paralelno će se raspisati i javni natječaj za izbor novog ravnatelja bolnice. Svaka sjednica Vijeća bit će tematska, a do tad će se njegovi članovi uputiti u poslovanje bolnice i nastavak projekta translacijske medicine vrijednog 60 milijuna eura.

''Da bi razgovarali o poslovanju bolnice i da bi razgovarali o stanju projekta. Mi već osam dana na tome radimo, a vezano za to imamo što na stolu što u kompjuteru oko 700 ili 800 stranica'', rekla je Kolaček.

2019. pitanje Dječje bolnice Srebrnjak dobilo je svu pozornost kada je smijenjen tadašnji ravnatelj Boro Nogalo. Upravno vijeće koje je postavio Milan Bandić smijenilo ga je zbog navodnih nepravilnosti pri zapošljavanju, a on se branio da vlast želi preuzeti upravljanje više milijunskim projektom. Ovako su govorile suprostavljene strane 2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nisam nikad bio za nikakve dilove, nisam nikad ušao ni u kakvu stranku, nisam nikome lizao dupe'', rekao je Nogalo 5. prosinca 2019. 

''Razriješeni ravnatelj koji već mjesecima ne raspisuje natječaj za izradu projekata, projektnih aktivnosti i time je isti svjesno i namjerno ugrozio u posljednjoj godini mandata rad na ovom važnom projektu'', kazala je bivša predsjednica Upravnog vijća Ana Stavljenić Rukavina 5. prosinca 2019. godine.

Početkom ovog mjeseca policija je privela Anu Stavljenić Rukavinu i Andreu Šulentić pročelnicu stručne službe gradonačelnika pod sumnjom zlouporabe položaja i ovlasti prilikom izbora novog ravnatelja bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boro Nogalo dobio je u petak pravomoćnu presudu suda koji je odlučio da je nezakonito smijenjen s funkcije ravnatelja. On danas nije htio pred kamere, a već je najavljivao da će se i ponovno kandidirati za ravnatelja.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo