Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
rtl doznaje

Supruzi muškarca koji se u Centar došao obračunati sa socijalnom radnicom nakon porođaja oduzeli bebu, za RTL...

'Došla je doktorica po mene, odvezla me tamo gdje je otpust djece. Nije u redu tako malu bebu odvojiti od majke', govori majka za RTL

Ivana Ivanda Rožić/ 30.4.2021. u 19:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sjećate li se slučaja iz Ivanić-Grada, kada je 26-godišnji muškarac - ljut jer mu je socijalna služba uzela djecu - porazbijao inventar u Centru za socijalnu skrb? 

Dok on svoju sudbinu sada čeka u Remetincu, socijalna služba uzela mu je još jedno - i to tek rođeno dijete, iz bolnice, o čemu za RTL Danas govori majka djeteta.

Tri dana staru bebu jutros je iz Petrove bolnice uzela socijalna služba. 

"Kako je to izgledalo danas u bolnici? Došla je doktorica po mene, odvezla me tamo gdje je otpust djece. Nije u redu tak malu... (plače) djecu...pogotovo tak malu bebu uzeti...odvojiti od majke", govori majka za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
boje se raditi

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb o napadu u Ivanić Gradu: 'Zaštitarka je ozlijeđena, spasila nam je svima živote'

U središte pozornosti ova obitelj je došla početkom mjeseca, kada je otac upao u Ivanićgradski centar za socijalnu skrb i porazbijao cijeli inventar. I to jer mu je taj dan služba oduzela dvoje djece - od jedne i dvije godine. 

"Ja sam molila i plakala da ne. Oni su rekli da budeju i da će ih vratiti u roku od 15 dana. Zašto su Vam uzeli djecu? Nismo imali dobar smještaj za djecu. Kako je izgledao Vaš smještaj? Bili smo kod svekra, smo živjeli. Kuća je bila normalna i sve, ali bili smo u jednoj sobi - spavali svi", govori majka.

Upravo se čita

Oduzimanje djece iz takta je potpuno izbacilo njezinog supruga, čija obitelj je otprije poznata policiji, koji je spornog dana krenuo u divljački pohod na Centar.

"Vi ste ga doveli tamo, jel on Vama rekao što će učiniti? Ne, nije rekao nit' je on imao namjeru to napraviti. On je došao i u samom tom afektu, znači nije više znao šta da radi, tu je dočekao policiju, policija je došla, nije bilo otpora, nije bilo ništa", kazao ja za RTL kum Robert Đudarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Od incidenta 26-godišnji muškarac nalazi se u istražnom zatvoru Remetinec. Obitelj je sada ostalo bez svo troje djece. Prijatelji poručuju kako su im pomogli pronaći adekvatan smještaj za život, pa vjeruju da će im se djeca ipak vratiti, jer su promijenili uvjete.

"Mi smo to sve napravili može se slobodno provjeriti, no međutim sad su rekli da ni to više nije upitno nego sasvim ne znam ni ja više što žele, odradili smo sve, pričali smo sa sucem, čekamo da oni to odrade, ali od njih je to samo natezanje - ništa drugo", kaže kum Robert Đudarić.

Iz centra za socijalnu skrb poručuju kako ne smiju javno govoriti o detaljima ovog slučaj, ali poručuju kako su postupili sukladno Zakonu te da je sigurnost i zaštita novorođenog djeteta najvažnija! 

Ivana Ivanda Rožić/ 30.4.2021. u 19:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba