ODLUČIO USTAVNI SUD / Sutkinja koja je osudila dekanicu FFZG-a za mobing nezakonito je imenovana

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL
Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL

Njezina pravomoćna presuda poslužila je rektoru zagrebačkog Sveučilišta Damiru Borasu

16.7.2020.
9:50
Tomislav Miletic/PIXSEL
VOYO logo

Četvero sudaca Županijskog suda u Zagrebu koji već dvije godine rade na tome sudu neustavno su imenovani na sadašnje sudačke dužnosti.

Image
TUŽNI DANI /

Sindikat upozorava: Rektor se koristi pravnim nasiljem za obračun s Filozofskim fakultetom

Odlučio je to Ustavni sud na sjednici održanoj 24. lipnja ove godine, a riječ je o tri sutkinje građanskog odjela zagrebačkoga Županijskog suda: Tihani Mariji Miladin, Renati Baković Vranković i Ines Kovačić te kaznenom sucu Vjeranu Blažekoviću, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suca Blažekovića je predsjednik zagrebačkoga Županijskog suda Ivan Turudić u međuvremenu imenovao i za predsjednika kaznenog odjela toga suda.

Upravo je jedna od neustavno imenovanih sutkinja Tihana Marija Miladin bila članica tročlanog vijeća Županijskog suda u Zagrebu koje je 26. lipnja donijelo pravomoćnu presudu prema kojoj je zagrebački Filozofski fakultet povrijedio radna prava sada već bivšeg profesora tog fakulteta, prorektora zagrebačkog Sveučilišta Ante Čovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županijski sud je pravomoćno presudio da je Filozofski fakultet u Zagrebu u postupku provedenom protiv Čovića, u kojem je ustanovljeno da je 2005. nezakonito napredovao u znanstveno nastavno zvanje redovnog profesora, mobingirao svoga zaposlenika, povrijedio mu dostojanstvo i ugled.

Tihana Marija Miladin bila je sutkinja-izvjestiteljica u tom predmetu što znači da je upravo ona napisala presudu i njezino obrazloženje s kojom se dvoje ostalih sudaca članova vijeća složilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezina je pravomoćna presuda poslužila rektoru zagrebačkog Sveučilišta Damiru Borasu kao temelj za odluku o suspenziji dekanice i uprave Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo