pred sudom / Sutra je Dan D za Todorića: Postoji nekoliko opcija kojima bi mogao izbjeći izručenje

Todorić će sutra, naime, zadnji put pokušati uvjeriti Visoki sud u Londonu da promijeni mišljenje

5.9.2018.
19:19
VOYO logo


Dan uoči očekivane konačne odluke Velike Britanije o izručenju Ivice Todorića - ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je da bivšeg vlasnika Agrokora očekuje u hrvatskom zatvoru.

Todorić će sutra, naime, zadnji put pokušati uvjeriti Visoki sud u Londonu, koji mu je krajem srpnja odbio žalbu na odluku o izručenju Hrvatskoj, da promijeni mišljenje. Ministar Bošnjaković uvjeren je da mu ni jedan manevar kojim planira izbjeći izručenje neće uspjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Todorić ima više opcija kojima bi mogao izbjeći izručenje: ako u proces uvede nove odvjetnike, što će navodno i napraviti, postoji mogućnost da prijavi zdravstvene probleme, a postoji opcija o kojoj se razgovaralo da se sam vrati u Hrvatsku. 

Prema neslužbenim informacijama iz MUP-a, Todorićev dolazak u Hrvatsku nije najizglednija opcija s obzirom da mu je deponirana putovnica. Ako se potvrdi odluka o izručenju stvar prelazi na policiju Hrvatske i Velike Britanije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojavljuju se rokovi od deset dana, maksimalno 20 dana u kojem se treba provesti izručenje. Reporter RTL-a Josip Antolić dobio je potvrdu iz MUP-a da će poslati policiju u London koja će ispratiti Todorića do Zagreba redovnom linijom aviona, a u Zagrebu će ga preuzeti i otpratiti do Remetinca jer je Todoriću određen istražni zatvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo