'Stop rastu cijena goriva' / Sutra potpuni kolaps prometa zbog cijene goriva: Otkrivamo što će napraviti policija

Sutra točno u 15 i 30 gotovo 10 tisuća vozila bi, prema očekivanju Građanske inicijative, moglo zaustaviti svoje automobile

19.6.2018.
19:23
VOYO logo

Nekoliko lipa niže cijene goriva u Hrvatskoj nisu dovoljne da zaustave najavljeni prosvjed gašenja motora u gradskim središtima. 

Sutra točno u 15 i 30 gotovo 10 tisuća vozila bi, prema očekivanju Građanske inicijative "Stop rastu cijena goriva", moglo zaustaviti svoje automobile, i to na punih sat vremena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što imamo unutar grupe što nam se ljudi javljaju, barem tri četiri puta više vozila nego što je bilo u petak. A i termin je bolji, odnosno frekventniji, ajmo to reći. Sat vremena duži i kvalitetniji termin koji bi trebao biti", kaže nam Damir Kristijan Rogina iz građanske inicijative Stop rastu cijena goriva.

Spremna je i policija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija će pratiti stanje na prometnicama kao što ih i uvijek prati, te će adekvatno tome, ukoliko dođe do nekakvih zastoja, osigurati zaobilazne pravce, ukoliko će to biti moguće", ističe glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova Marina Mandić.

Nekim su vozačima iz prošle akcije na kućnu adresu već stigle prijave, a sutra će ih, čini se, biti još.

"Policija je u odnosu na odvijanje prve inicijative za sada podnijela osam prekršajnih prijava zbog nepropisnog parkiranja, odnosno ostavljanja vozila. Podnijet će se još određene prijave za koje smo utvrdili prekršaje", dodaje Mandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažnjavat će, kažu, samo one koji ugrožavaju promet i apeliraju da se omogući prolaz hitnim službama. Iz građanske inicijative isti apel, ali od akcije, poručuju, neće odustati.

"Svatko odgovara za sebe. Pametno to odraditi, i ono što je najbitnije, bez nasilja, bez psovki, bez agresive i pustiti vozila hitne pomoći, vatrogasaca i policije da imaju prednost", jasno će Rogina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu, bit će to manji kaos od onoga kakav je inače u državi.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo