Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
pripreme za izbore

Suverenisti Zekanović i Ilčić najavili pregovore sa Škorom: 'Bit ćemo veliko iznenađenje'

Osnivačka skupština nove stranke Miroslava Škore trebala bi, prema neslužbenim informacijama, biti održana u subotu

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Hina/ 28.2.2020. u 12:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Suverenisti Hrvoje Zekanović i Ladislav Ilčić u petak su izrazili nadu u usporstvu suradnje s budućom strankom Miroslava Škore, s kojim su najavili pregovore o suradnji uoči parlamentarnih izbora.

 "Dobar dio hrvatskog naroda kroz različite građanske inicijative izrazio je želju za zajedništvom svih suverenističkih snaga. Nadam se da ćemo biti veliko iznenađenje idućih parlamentarnih izbora", istaknuo je Ilčić, upitan za okupljanje nove političke platforme na konferenciji za novinare koju je Zekanović u Saboru sazvao na temu izazova umjetne inteligencije.

Bivši kandidat za predsjednika države Miroslav Škoro sredinom veljače na Facebooku je najavio osnivanje pokreta koji će okupljati sve koji žele drugačije odnose u Hrvatskoj te da će se do kraja veljače održati osnivačka skupština njegove stranke.

"Razgovarali smo sa Škorom, no preduvjet je da osnuje stranku kako bismo mogli zajedno izaći na parlamentarne izbore. Nezavisne liste i pojedinci ne mogu koalirati sa strankama", rekao je Zekanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Naime, Škoro je na proteklim predsjedničkim izborima bio nezavisni kandidat, a potporu mu je dala i stranka Hrvatski suverenisti. 

Zekanović ne vidi svoje mjesto u novoj Škorinoj stranci. "Mi imamo svoju stranku Hrast, odnosno Hrvatske suvereniste. Relevantna smo politička stranka koja je podržala Škoru na prošlim predsjedničkim izborima. Čim Škoro osnuje stranku kreću pregovori", kazao je.

Upravo se čita

 Neslužbeno, osnivačka skupština nove stranke Miroslava Škore trebala bi biti održana u subotu.

Hina/ 28.2.2020. u 12:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba