BURA ZBOG KUŠČEVIĆA / Svađa među vladajućima! Kosor žestoko o HNS-u: 'Pričaju priče za malu djecu. Podsjećaju na Bandića'

Takozvani stavovi HNS-a otprilike podsjećaju na stavove Milana Bandića, poručio je Kosor

29.6.2019.
14:28
VOYO logo

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor žestoko je u reakciji za RTL napao HNS zbog danas iznesenog stava da traže hitan sastanak vladajuće koalicije te da će na njemu od premijera Andreja Plenkovića zatražiti ostavku ministra uprave Lovre Kuščevića zbog njegove političke odgovornosti za afere koje se posljednjih tjedana vežu za njega. 

"Tražit ćemo hitan sastanak vladajuće koalicije i na njemu ćemo od premijera Andreja Plenkovića tražiti smjenu Kuščevića. Očekujemo da će prevladati razum i da će ga smijeniti", kazao je danas nakon sastanka Predsjedništva HNS-a u Svetom Martinu na Muri saborski zastupnik HNS-a Stjepan Čuraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HNS-u smatraju da se kod Kuščevića radi o političkoj odgovornosti i da mora otići iz Vlade. Rekao je i da su HDZ-u već prenijeli taj svoj stav i da o tome nisu prvo komunicirali u medijima. 

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takozvani stavovi HNS-a..."

Predsjednik druge stranke vladajuće koalicije, HSLS-ov Darinko Kosor u reakciji na tu odluku za RTL nije štedio HNS-ovce. "HSLS će svoj stav jasno iznjeti na koalicijskom sastanku", poručio je Kosor te potom dodao: "Takozvani stavovi HNS-a otprilike podsjećaju na stavove Milana Bandića. Priče za malu djecu", zaključio je Kosor. 

Podsjetimo, nakon što su počela medijska nagađanja da će HNS tražiti smjenu Lovre Kuščevića, iz Vlade su RTL-u odgovorili da je mjesto za te rasprave sastanak vladajuće koalicije i da neće pristati na ultimatume. Tvrdili su i da im je potpredsjednik Vlade iz HNS-a Predrag Štromar opovrgnuo navode da će HNS pokrenuti opoziv ministra Kuščevića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, danas je Predsjedništvo HNS-a odlučilo suprotno tom navodu iz Vlade te će od Plenkovića zatražiti smjenu ministra što će očito podići mnogo bure u vladajućoj koaliciji. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo