Vla-vla-vlajlend / Svađaju se, viču, beštimaju i vole: Prva predstava u kojoj Vlaji igraju Vlaje

"Ja sam u predstavi zapravo moja majka. To je ona, jedna patrijarhalna žena, a zapravo drži sva četiri kantuna kuće", kaže Ojdanić.

22.9.2021.
22:52
VOYO logo

"Je l tako, Zorane", prva je predstava o Vlajima u kojoj igraju Vlaji. Tj. igrat će, jer glumci Vlaji još rade probe o Vlajima i zasad im jako dobro ide. U isti čas se i svađaju i vole tako da ne znaš je l' glumci glume Vlaje il Vlaji glume glumce. 

Stanki ne pomaže ni Gospa Blažena ni Sinjska da iziđe na kraj sa svojom peteročlanom obitelji. Oni su Kokeze, iz okolice Sinja, a crna ovca u obitelji je sin - treće pa muško. I ne samo da "oda šporkin nogan po pločican", nego je priveden jer se protkao sa Srbinom. Netko je to snimio i stavio na YouTubeu. Sramota za cilu familiju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je jedna recimo tipična  dalmatinska obitelj koja se puno voli, ali i jako puno zamjera i viče, kako mi svi u Dalmaciji jako puno govorimo u isto vrijeme. Ali na taj način je ona nekako svevremena i mislim da se svi mogu naći u tim likovima i odnosima", kaže glumica i ravnateljica kazališta Moruzgva Ecija Ojdanić

Ćaća Slaven samo beštima i više od toga što će sin biti brine ga što će selo reći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam otac Slaven, jedan protutip oca iz Dalmatinske zagore, ali ga ti članovi obitelji pogotovo djeca nekad toliko dalmatinski rečeno ispizde da mora nekad i vikati, pokazat taj autoritet. Imao sam olakotnu okolnost što sam u tom miljeju rođen", kaže glumac Vedran Mlikota

Image
Bespuća interneta /

Kandidat za gradonačelnika Splita kao Kalamarko iz crtića: 'Kažu da prezirem Vlaje, a ja sam Vlaj'

Image
Bespuća interneta /

Kandidat za gradonačelnika Splita kao Kalamarko iz crtića: 'Kažu da prezirem Vlaje, a ja sam Vlaj'

Vedran Mlikota je vlaj iz Zagvozda, a Ecija iz Drniša

"Uloga majke koju ja tumačim Stanke, zapravo je moja majka. To je ona, jedna patrijarhalna žena, a zapravo drži sva četiri kantuna kuće", kaže Ojdanić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Kokeza, disfunkcionalne vlaške obitelji brat tuče Srbe, a sestre se mlate međusobno. 

Glumica Iva Šimić kaže kako je dosta agresivno mladiti se na sceni: "Jer je to moment kada ona pukne i kada nema više maski to je baš ona." Iva Kraljević kaže kako joj mater ide najviše na živce: "Jer ona sve potiskuje, a Zrinka želi da se sve kaže."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A zeta Zorana koji igra nepristranog promatrača i stalno ga propitkuju "Je l' tako Zorane" su Kokezi valjda toliko umorili da im se danas nije pridružio na sceni. Njega i ostalu družinu kazališta Moruzgva zagrebačka publika upoznat će ovog vikenda.

Naravno, uz mjere. Pravila za kazališta kažu ograničen broj posjetitelja ili svi s COVID potvrdama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je na kazalištu i organizatoru da odluči. Primjerice, u ovom kazalištu ima 345 mjesta, ali zbog mjera predstavu smije gledati samo 130 gledatelja.

Na vrhuncu pandemije brojni glumci su bili kući, a bilo je i dana kada su igrali za 30-ak gledatelja. "To je kao da te samo prijatelji, kao neka generalna proba. Tako da reakcije i aplauza publike nije bilo, ali evo nadamo se da ide na bolje", rekla glumac Vedran Mlikota

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što će reći ljudi, naše Vlaje, itekako zanima.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo