Korona svadba za pamćenje / Svatovi iz Slavonije po pravilima: 'Nismo imali vlakić, ali smo imali traktorčić'

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL, Shutterstock

Neki su se mladenci na kreativan način prilagodili epidemiološkoj situaciji

19.7.2020.
9:13
Ivica Galovic/PIXSELL, Shutterstock
VOYO logo

U vrijeme kada broj zaraženih koronavirusom iz dana u dan raste, velika okupljanja su česta meta inspekcija koje provjeravaju tko se ne drži propisanih epidemioloških mjera. Glavne na udaru su svadbe.

Od ovog vikenda svadbe s više od 100 ljudi moraju biti prijavljenje Centru 112. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikolina Puškarić i Davor Kolesarić iz Slavonskog Broda su među mladencima koji su situaciju shvatili veoma ozbiljno te su svoje svatove prilagodili epidemiološkim okolnostima, i to na neobičan način. Naime, svatovsku kolonu na ulasku u Slavonski Brod u petak predvodio je traktor s ležajem u košari na kojem je sjedio budući bračni par, piše 24 sata.

Image
SUŽIVOT S COVIDOM-19 /

RTL u noćnoj akciji s postrojbom civilne zaštite: Prvi donosimo kako izgleda svadba pod koronamjerama

Image
SUŽIVOT S COVIDOM-19 /

RTL u noćnoj akciji s postrojbom civilne zaštite: Prvi donosimo kako izgleda svadba pod koronamjerama

Smanjili su i broj gostiju zbog straha od zaraze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvotno smo bili pozvali 500 uzvanika, ali zbog korone smo broj morali smanjiti, tako da je u svatovima bilo oko 200 ljudi, sukladno kapacitetu sale da bi se ispoštovale mjere distance. Sve smo ranije prijavili Stožeru civilne zaštite, i prošlo je u najboljem redu, veselo, uz poštivanje propisanih mjera", rekla je Nikolina Puškarić, od jučer Kolesarić.

Prema novim pravilima tokom epidemije, sva okupljanja iznad 100 osoba moraju se prijaviti Centru 112, a organizatori događaja moraju provoditi i mjere HZJZ-a koje uključuju čuvanje popisa uzvanika s njihovim kontaktima najmanje 14 dana, fizički razmak te maksimalni broj osoba u odnosu na veličinu prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Timovi sastavljeni od inspektora civilne zaštite i policijskih službenika provode kontrole na raznim okupljanjima. Damir Trut, pomoćnik ministra policije, rekao je da je u ophodnji od vikenda 60 osoba, a do petka je prijavljeno 77 događanja s više od 100 ljudi.

"U petak navečer su bili nadzori u dvama svatovima i svi elementi koji se kontroliraju bili su u redu i bez primjedbi inspektora. Večeras ima još nekoliko prijavljenih svadbi pa će ista ekipa i njih obići. Ovi timovi kontroliraju i rad noćnih klubova. Do sada je izvršeno 77 nadzora, a nepravilnosti su utvrđene u sedam slučajeva", rekao je Stjepan Bošnjaković, načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Brodsko-posavske županije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog nepovoljne situacije mnoge su svadbe i otkazane do daljnjega, piše 24 sata.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo