UŽI KABINET U BANSKIM DVORIMA / Sve jasnije konture nove Vlade: Banožić objasnio koja tri uvjeta mora zadovoljavati ministar obrane

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Tomo Medved je izrazio zadovoljstvo što je njegov resor ostao autonoman istaknuvši da ima još puno posla

15.7.2020.
10:57
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik HDZ i tehničke Vlade Andrej Plenković trebao bi sutra objaviti ustroj Vlade, odnosno broj ministarstava, kao i ona koja će se spojiti. No neke se konture već sada jasno naziru iako i dalje postoji i određen broj nepoznanica. Više detalja o njima nisu bili spremni otkriti ni ministri u tehničkoj Vladi, kao ni oni koji bi mogli postati dio novoga postava u Banskim dvorima u kojima ih je danas uoči užeg kabineta Vlade okupio Plenković. 

Image
susret na pantovčaku /

Plenković sazvao sastanak većine u poznatom restoranu, sutra s potpisima ide Milanoviću

Image
susret na pantovčaku /

Plenković sazvao sastanak većine u poznatom restoranu, sutra s potpisima ide Milanoviću

Plenković će se danas u 13 sati sastati na ručku u jednom zagrebačkom restoranu sa zastupnicima i zastupnicima koji mu daju potporu za sastav Vlade, a sutra u podne na Pantovčak će predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću donijeti 76 njihovih potpisa potpore da bude mandatar Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kako će ta nova Vlada izgledati, Plenković još odmjerava, no trebala bi imati manje ministarstava - njih 15 do 16. Poznato je već da se odustalo od spajanja resora obrane i branitelja zbog pritiska unutar HDZ-a te je odlučeno da će ministar hrvatskih branitelja ostati Tomo Medved, koji će preuzeti i potpredsjedničko mjesto u Vladi za nacionalnu sigurnost. 

'Puno je toga što u partnerstvu s udrugama i hrvatskim braniteljima moramo učiniti'

Dolazeći na Markov trg na sjednicu užeg kabineta tehničke Vlade, Medved novinarima nije želio iznositi više detalja: ''Strpite se još malo, konzultacije se obavljaju. Uvjeravam vas da će tim Andreja Plenkovića biti uspješan tim i da ćemo raditi za dobrobit našega naroda i domovine. Svi ljudi koji su uključeni u razgovore su odgovorni i pokazali su svojim dosadašnjim radom i karijernim iskustvom da se mogu nositi s izazovima''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Strukturom ustroja Vlade odašiljemo poruke o tome koliko HDZ, Plenković i Vlada žele realizirati sva područja vezana za branitelje i stradalnike Domovinskog rata. U konačnici, tako se odnosimo i prema svim drugim područjima. Puno je toga što u partnerstvu s udrugama i hrvatskim braniteljima moramo učiniti i jako je puno razloga za ostanak i samostalno djelovanje tog resora", istaknuo je Medved.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Novi-stari ministar branitelja Tomo Medved će biti jedan od četiri potpredsjednika Vlade

Tomo Medved (Sanjin Strukić / PIXSELL)

Hoće li novi izazov za dosadašnjega ministra državne imovine biti Ministarstvo brane, Medved nije želio reći, a sam Mario Banožić, čije se kompetencije za taj posao u javnosti propituje, novinarima je kazao: ''Da biste bili ministar obrane, jednostavna je jednadžba: treba imati dobar izborni rezultat, biti stručan i korektan u svojem poslu i radu užih članova obitelja i odluka mandatara''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Izbornik je predsjednik Vlade i sve je dobro'', bilo je jedino što je htio reći ministar prometa u tehničkoj Vladi, koji bi to trebao ostati i u novoj Vladi Oleg Butković. Ni njegove kolege i kolegice nisu bili odveć voljni komentirati svoju budućnost u Vladi.

''Vidjet ćemo, ja sam spreman'', poručio je Ivan Malenica, sadašnji ministar uprave čijem bi resoru trebalo biti pripojeno i pravosuđe.

S obzirom na to uskoro bivši ministar pravosuđa Krunoslav Bošnjaković samo je kratko kazao: ''Sve ćete znati na vrijeme''.

''Sutra ću vam dati izjavu'', poručio je Josip Aladrović, ministar rada i mirovinskog osiguranja u tehničkoj Vladi, koji bi u Banskim dvorima trebao ostati i ubuduće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Vesna Bedeković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku: nema štednje.

Vesna Bedeković (Davor Javorović / PIXSELL)

Bedeković otkrila koje je njeno prirodno mjesto, a nije u novoj Vladi

Rječitija oko svoje budućnosti nije bila ni Marija Vučković, dosadašnja ministrica poljoprivrede, koja je samo poručila: ''Ja uvijek volim svaki posao koji radim i trudim ga se raditi savjesno''.

''Bilo je kratko vrijeme, napravilo se koliko se moglo, ja smatram da je puno'', kazala je Vesna Bedeković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u tehničkoj Vladi, otkrivši da u novoj Vladi neće biti. ''Moje prirodno mjesto je akademska zajednica'', kazala je istaknuvši dobru suradnju s Plenkovićem i dodala da se vraća u Sabor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo