VIŠE OD 80 izvedbi / Sve je spremno za 70. Dubrovačke ljetne igre! 'Posjetitelje očekuje kulturna fantazija'

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Podizanje festivalske zastave, Himna slobodi i uzvik "Neka glumci uđu" označio je početak Dubrovačkih ljetnih igara

10.7.2019.
19:34
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Uz stihove Himne slobode u 21 sat ispred crkve sv. Vlaha svečano biti otvorene jubilarne, 70. Dubrovačke ljetne igre. Tradicionalno se održavaju od 10. srpnja do 25. kolovoza na približno trideset scenskih i ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika. 

Jedan je to od najstarijih i najprestižnijih europskih festivala, koji je još od davne 1956. godine član Europske udruge festivala, ove će sezone u svojoj velikoj, sedamdesetoj obljetnici, u 47 dana trajanja, brojnoj domaćoj i inozemnoj publici predstaviti više od 80 dramskih, glazbenih, baletnih, filmskih, folklornih i drugih izvedbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Generalnu probu prije velikog otvaranja pratila je i RTL-ova ekipa s Matkom Saltarićem koji je razgovarao s intendanticom Dorom Ružjak Podolski.

"Ovogodišnja festivalska poruka jest da Dubrovnik plovi. To je sintagma za 70 godina postojanja ovog festivala, jedna metafora koja opisuje ovaj grad koji je zaista kao veliki brod nastao na ovoj hridi na kojoj se nalazi i koji putuje i stoji istovremeno. Ovogodišnji budžet je enormnih 19 milijuna kuna, a ovim novcem je osigurano čak osamdeset programa. U svakom slučaju posjetitelje očekuje kulturna fantazija. Održava se koncert Devete simfonije Ludwiga van Beethovena, tu je gostovanje Ive Pogorelića, premijeru Hamleta. Očekuje nas i gostovanje Marinskog baleta iz Petrograda koji je usitinu najbolji balet na svijetu", istaknula je za RTL Danas Dora Ružjak Podolski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike