nakon ljetne stanke / Sve je spremno za još jedan vrući aktualac: Plenković i ministri na 'rešetanju' u Saboru

Saborski zastupnici vraćaju se u svoje klupe i u idućih sedam tjedana raspravljati o 102 točke dnevnog reda

18.9.2019.
7:00
VOYO logo

Saborski zastupnici se nakon ljetnog odmora konačno vraćaju na radno mjesto. Sve je spremno za novu sjednicu i još jedno vruće aktualno prijepodne na kojem zastupnici pitanjima rešetaju premijera i njegove ministre. A nakon toga će idućih sedam tjedana raspravljati o 102 točke dnevnog reda. 

Kada je glasanje u pitanju, iako su najave napuštanja koalicije još u zraku, u HDZ-u su sigurni u većinu. Prvo pitanje ide SDSS-ovcu Borisu Miloševiću. Redoslijed zastupnika već tradicionalno se određuje kuglicama.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sabornici je sve spremno. Od himne do zastupničkih kartica, a zamijenjene su i zastave. Čeka se samo 151 zastupnik. Njih 38 imaju pitanja za premijera i ministre. Šestero novih prvi put je na rešetanju oporbe. 

''Plenković je Orban u svilenim rukavicama''

''Vidjeli ste da je premijer kratkog fitilja, svako pitanje koje ga ne hvali, ne veliča njegov lik i djelo ga nervira. Naš premijer je ustvari gospodin Orban sa svilenim rukavicama'', izjavila je Anka Mrak Taritaš, predsjednica GLAS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Politički tajnik MOST-a, Nikola Grmoja, rekao je da poziva premijera da se ''slobodno istrese'' na oporbu, jer mu ''nije lako kad ga njegov partner optuži gotovo da je fašist, pa ga podrivaju unutar stranke''. 

Razloga za brigu, bar u Saboru, Plenković, čini se ne bi trebao imati. Ono najvažnije, broj ruku - 83 - ima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Sanader kazao je kako je većina stabila i kako nije važno dolaze li HDSSB i SDSS kao vladajući ili oporba.  

''Svi relevantni predsjednički kandidati nisu saborski zastupnici''

Od proračuna, opoziva ministra Milana Kujundžića, odnosa sa Srbijom do slučaja Helsinki, sve su to teme koje će na bilo koji način ući i u sabornicu, kao i nezaobilazna predsjednička kampanja.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saša Đujić, potpredsjednik Kluba zastupnika SDP-a , smatra kako se predsjednička kampanja neće previše odvijati u sabornici.

''Svi relevantni kandidati nisu saborski zastupnici, mislim da će onu svoju utrku voditi izvan sabora'', izjavio je Đujić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom tonu počinje i 14. sjednica Sabora. Ljestvica za nepristojno, bahato i nedostojno ponašanje već je odavno visoko podignuta. Pitanje je hoće li i ova sjednica Sabora nastaviti trend prebjega. Milan Bandić već je poručio svima, koji hoće delat, da su vrata njegova kluba otvorena. 

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo