Svi žele u prirodu / Sve ulaznice za posjet ovog vikenda Plitvičkim jezerima su planule! 'Očekujemo i turiste'

Image

Plitvice su u uvjetima pandemije bile zatvorene do 11. svibnja

15.5.2020.
16:12
VOYO logo

Sve ulaznice za Plitvička jezera za ovaj vikend su rasprodane! Riječ je o ograničenom broju ulaznica po svibanjskim promotivnim cijenama zbog protuepidemijskih mjera, potvrdio je ravnatelj Nacionalnog parka Tomislav Kovačević.

Kako je u petak za Hinu rekao ravnatelj Nacionalnog parka Plitvičkih jezera Tomislav Kovačević, uobičajeni broj posjetitelja do 10.000 na dan sada je ograničen na 5500 te je brodska linija kraća, a turističkog vlaka nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislimo da su time stvoreni uvjeti da se nigdje ne stvaraju gužve i da posjetitelji međusobno mogu održavati siguran razmak. Upravo će nam sutrašnji dan biti test kako će to funkcionirati. Znamo da broj od 5500 posjetitelja u običnim uvjetima ne bismo ni osjetili, ali sada treba vidjeti kako će to funkcionirati u skladu s epidemiološkim uvjetima", rekao je Kovačević.

Image
Uživanje u prirodi /

Plitvička jezera otvorena za posjetitelje: Drastično snizili cijene karata, pogledajte koliko ćete platiti

Image
Uživanje u prirodi /

Plitvička jezera otvorena za posjetitelje: Drastično snizili cijene karata, pogledajte koliko ćete platiti

Naime, Plitvice su u uvjetima pandemije bile zatvorene do 11. svibnja. Od tada do 24. svibnja je promotivno je razdoblje u akciji "Proljeće na Plitvicama" tijekom kojega ulaznica stoji 50 kuna za odrasle, 30 za studente i 25 kuna za djecu u dobi od sedam do 18 godina, a za mlađe od sedam godina ulaz je besplatan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo da će turisti doći"

Bez obzira na to što su sve ulaznice rasprodane, Nacionalni park Plitvička jezera uz ovakve cijene, prihvatljive građanima, ne bi mogao živjeti od domaćeg turizma. Kako je rekao Kovačević, to nije moguće, pogotovo ne uz cijene kakve su ovog svibnja jer je riječ o velikom kompleksu koji traži velike prihode. "Zato će cijena za odrasle od 25. svibnja biti 90 kuna, od 19. lipnja 200 kuna, a od 13. srpnja 300 kuna", dodao je.

"Vidimo da se pandemija smiruje, otvaraju se granice i mi, kao autodestinacija za mnoge europske zemlje, očekujemo da će turisti doći. Naši su posjetitelji inače 96 posto stranci i oni mogu podnijeti naše cijene jer znaju da smo mi svjetska destinacija“, rekao je Kovačević i dodao kako vjeruje da će i ovogodišnja turistička sezona „biti sasvim dobra".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik NP Plitvička jezera Ognjen Borčić je rekao da je prijašnjih proljeća praksa bila jedan promotivni tjedan u travnju, a sada su dva tjedna u svibnju, te da je interes građana - golem. 

"Mi inače imamo 96 posto stranaca, a sada nas raduje da je obratno, oko 96 posto su domaći posjetitelji", rekao je Borčić i objasnio da su za subotu i nedjelju rasprodani, ali od 18. do 24. svibnja ulaznica još ima, također po cijeni od 50 kuna za odrasle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je posjetitelje da se ulaznice kupuju na e-Ticket sustavu Nacionalnog parka, i to tako da se odabere datum, sat posjeta i željeni ulaz najmanje jedan dan prije dolaska.

To znači, dodao je Borčić, da se na ulazu neće trebati čekati ni minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo