Jesu li pretjerali? / Sve nelogičnosti tvrdog zatvaranja Primorsko-goranske županije: Cipele ili košulju ne možete kupiti, ali posteljina - može!

Ta županija odlučila je uvesti najstrože mjere u zemlji

10.4.2021.
21:00
VOYO logo

Na mala obiteljska okupljanja do 8 ljudi će moći, ali terase kafića, kazina, kockarnice i trgovine obućom i odjećom u Primorsko-goranskoj županiji se - zatvaraju. Ta županija odlučila je uvesti najstrože mjere u zemlji. 

No neke se odluke ne čine logičnima jer idućeg se tjedna nigdje neće moći kupiti cipele ili košulju, ali hoće torbica, zavjese ili plahte! Građane zbunjuju i odluke o održavanju nastave. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostala sam šokirana"

Vlasnica dviju trgovina obućom šokirana je jer u ponedjeljak ne smije otvoriti. Uz nju, rade četiri radnice i strogo se pazi na mjere.

"Ne znam tko je donosio te odluke i želi li taj Stožer uništiti nas male poduzetnike. Stvarno sam ostala šokirana", kazala je vlasnica trgovine obućom Mirna Škufca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne razumije kaže, kojom su se logikom vodili oni koji su odlučivali! "Svi normalno rade, zavjese rade, rade torbice, rade svi, a cipele ne! Ja ne znam zašto, tko je to odlučio i zašto je odlučio, jer mi, ako nas stvarno zatvore onda nas pet ide na burzu", dodaje Škufca. 

Image
Masovna cijepljenja nastavljena /

Brojke i dalje rastu! Jesu li za sve kriva obiteljska okupljanja: 'Svatko od nas je hodajuće malo žarište...'

Image
Masovna cijepljenja nastavljena /

Brojke i dalje rastu! Jesu li za sve kriva obiteljska okupljanja: 'Svatko od nas je hodajuće malo žarište...'

Prodaja plahti i jastučnica ide dalje, terase kafića zatvorene

Dijele zid s trgovinom posteljine. Prodaja plahti i jastučnica u ponedjeljak ide dalje - cipele čekaju bolja vremena!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao i kod nas i kod njih dva kupca mogu biti u prostoru i mislim da nije pošteno prema njima", rekla je djelatnica trgovine posteljinom Barbara Brdar

Pita li se čovjeka kojemu je promet prepolovljen nepošteno je i dvotjedno zatvaranje terasa kafića. Na njegovoj, koja se prostire po cijelome trgu razmak između stolova i veći je od propisanog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U našoj državi nema logike. To je vidljivo, ne samo kod nas u kontekstu ugostiteljstva, nego u svim ostalim djelatnostima. Vidjet ćemo hoćemo li se u budućnosti nastaviti baviti ovim poslom jer u konačnici pitanje je je li to isplativo", rekao je vlasnik ugostiteljskih objekata Robert Svetić

Tko će na nastavu u školu?

Svoja vrata, na tjedan dana za sve učenike zatvaraju županijske škole i prelaze na online nastavu. One čiji je osnivač Grad Rijeka nastavljaju s razrednom nastavom, ako ravnatelji ne odluče drugačije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je ovako igranje i s ravnateljima i s učenicima, dopustite da kažem da mi nismo stručnjaci za procjene situacija", kaže ravnatelj riječke Osnovne škole "Pehlin" Željko Šimunić.

U njegovoj je školi osam razreda od 1. do 4. Dva su već u izolaciji i ne želi eksploziju korone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od jutros sam kontaktirao svoje kolege razredne nastave, predsjednika Vijeća roditelja, predsjednika Školskog odbora, stručnu službu škole i moja odluka konačna je da nastave neće biti tjedan dana", kaže Šimunić. 

Zbog sigurnosti djece. Ali za onu koja inače idu u produženi boravak kao i onu čija oba roditelja rade, vrata škole bit će otključana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo