SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM

Sve veći broj zaraženih građane bi mogao potaknuti na novo gomilanje zaliha: Jesu li trgovci spremni?

U prvih osam mjeseci potrošnja je pala za sedam posto, a negativan trend se nastavlja

Matija Mlinarić/ 28.10.2020. u 6:53

Gužve kakve su bile na blagajnama trgovačkih centara uoči prvog lockdowna nakon toga su rijetko viđene, a o tome svjedoče i podaci koju pokazuju da je u prvih osam mjeseci potrošnja pala za sedam posto, a trend se nastavlja. 

Image
SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM

U proljeće se panično kupovalo i gomilalo kućne zalihe: Hoće li jesen donijeti reprizu?

Image
SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM

U proljeće se panično kupovalo i gomilalo kućne zalihe: Hoće li jesen donijeti reprizu?

Nakon prvog vala kada smo zaista gomilali zalihe i kupovali sve potrepštine koje trebaju u posljednja dva mjeseca zabilježena je stagnacija što se tiče potrošnje. 

Iako je pandemija koronavirusa u većem zamahu nego u ožujku, građani ne kane stvarati zalihe. Misle da nećemo biti u sličnoj situaciji i da ima dovoljno svega u dućanima pa nema potrebe za tim jer sve je otvoreno i uvijek svega ima, a neki niti ne razmišljaju o tome. 

U prvom valu koronavirusa, među proizvodima koji su se najviše kupovali bio je toaletni papir čija je potrošnja porasla za više od 200 posto. Iako sada nema prizora masovne kupnje, iz HGK procjenjuju da će biti sve više građana s kolicima punih potrepština.

''Može se očekivati s najavom dolaska drugog vala, a vidimo da broj zaraženih raste iz dana u dan, da će potrošači ponovno krenuti u kupovinu malo većih zaliha onih 500 ključnih proizvoda koji trebaju svakom kućanstvu iako trgovci pozivaju i ovim putem da se ne stvara panika jer će normalna opskrba hranom i lijekovima biti osigurana i dalje'', istaknula je pomoćnica direktorice Sektora za trgovinu Hrvatske gospodarske komore (HGK) Tomislava Ravlić.

Kako neslužbeno doznajemo, neki trgovački lanci osiguravaju se već sad pa primjerice naručuju i nešto više mesa nego obično, osobito onog koje ima dulji rok trajanja.

Upravo se čita

Image
brodovi povezuju ljude

FOTO Hrvoje i njegova družina svaki su dan čekali brod Jadrolinije. A onda ih je kapetanov poziv ostavio bez daha

Matija Mlinarić/ 28.10.2020. u 6:53

Više s weba

Pročitajte još

Image
plaža šunj

Dubrovački nudisti na mukama, kupači u badićima im uzurpirali plažu: 'Što bi bilo da se skinem gol?'

Više s weba