počelo je! / Sve zanimljivosti kampanje za EU izbore: Marasov laptop, prvi Srbin u EP-u, Zagorska stranka...

Najmlađa ima 18, najstariji 79 godina, ukupno ih ima 396 i svi oni žele plaću od 7000 eura

11.4.2019.
22:32
VOYO logo

Najmlađa ima 18 godina, najstariji 79 godina, ukupno ih ima 396 i svi oni žele plaću od 7000 eura i dodatak na mirovinu od 200 eura po godini staža u Europskom parlamentu.

Šanse za taj zgoditak su im od danas nešto manje jer Velika Britanija još ne izlazi iz Europske unije pa će Hrvatska u europskom parlamentu dobiti 11 mjesta umjesto 12 kako se do jučer računalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga i interes birača za te izbore je jako mali pa će se za to malo glasova morati jako mnogo potruditi.

Image

Ruža Tomašić pomela je Plenkovića, SDP je imao rekordera, a Pernara nitko nije doživio

Image

Ruža Tomašić pomela je Plenkovića, SDP je imao rekordera, a Pernara nitko nije doživio

Predizborni cirkus u Saboru i to pred djecom! Gordan Maras na svoj na svom se laptopu reklamirao za europarlamentarne izbore i razljutio predsjednika Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjednite. Ostavite to. Ne možete mi objasnit. Istu sekundu ću vas prijavit DIP-u jer kršite. To HDZ-u smeta, a Plenković sad ima predizborni skup.Prekinut ću sad sjednicu."

Nakon pauze Jandrokovića je zamijenio Furio Radin, on je pokušao s odgojnim metodama, ali nije upalilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo ću vam dat opomenu, nakon toga ću vam dat drugu opomenu. Onda ću vam oduzet riječ i ako ćete ustrajati onda ću vam dat dvostruku - udaljenje sa sjednice", poručio je Radin Marasu.

Onda se pojavio Zekanović sa suverenističkom kemijskom i Radina bacio na muke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šta da radim s time? Kolega šta da radim s tim? Neki pišu, ne znam šta drugi rade." 

30 zastupnika našeg Sabora nalazi se na listama

I oni bi u Europu! 30 zastupnika našeg Sabora nalazi se na listama za europarlamentarne izbore koji će se održati 26. svibnja. Građani biraju između 396 političara - među njima je i gospodin Ljubomir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas sa sjetom gleda na pogon Jedinstvo gdje su nekad većinom radili Zagorci. Ovaj Mostarac zagorski je zet i predvodi svoju Zagorsku stranku za Zagreb na putu u Europu. Kravatom je danas htio pokazati oduševljenje posjetom kineskog premijera i najavom ulaganja u Hrvatsku.

Zagorci šalju zeta u Parlament?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da su mudro postupili. Jer oni vele da svojom mudrošću zaštite i prodaju čovjeka kojeg stave naprijed da provede njihove ideje i to sam ja prihvatio", kaže nam Ljubomir Puljić, nositelj liste Zagorska stranka za Zagreb.

Slogan Živog zida bit će Naša zemlja Hrvatska, trenutno snimaju i promo spot kojim će privući birače. Kažu da će dio novca od kampanje donirati vrtićima za igradnju igrališta. Poznati su euroskeptici, a evo što kažu zašto onda žele u Bruxelles.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Hrvatskoj postoji minimalno 40 posto ljudi koji su se na referendumu izjasnili prije 6 godina kad smo pristupali da nisu za ulazak Hrvatske u EU. Oni moraju imati svog predstavnika i njihov glas se u Europskom parlamentu mora čuti", kaže Tihomir Lukanić, nositelj liste Živog zida.

Najviše novca za kampanju ima HDZ, a najmanje Blokirani koji imaju svoju listu

Najmlađa kandidatkinja ima 18, a najstariji 79. Najviše novca za kampanju ima HDZ, a najmanje Blokirani koji imaju svoju listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svatko od Blokiranih koji uđe u EU parlament do kraja svog mandata plaćat će sve režijske torškove 10 najpotrebitijih obitelji. Isto tako snabdijet će s udžbenicima 10 najpotrebitijih učenika. To znači ako 12 blokiranih uđe to će biti 12 obitelji koje će biti spašene", ističe Josip Jurčević, kandidat na listi Blokiranih.

A tko će biti prvi Srbin u Europskom parlamentu? Među Srbima nema sloge - SDSS tvrdi da će baš oni osvojiti mandat, a isto misle i u Demokratskom savezu Srba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žalosno je što imamo polarizaciju glasačkog tijela. S obzirom na to da je dospodin Pupovac razgovarao i s HNS-om i Reformistima pokušavajući naći konsenzus. Žalosno je što se s nama nije razgovaralo", poručuje kandidat na listi Demokratski savez Srba Siniša Ljubojević

I dok se političari trude s obećanjima, kod birača će ionako sve ovisti o tome kakve če volje biti na dan izbora, hoće li padati kiša ili biti sunčano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato je Europski parlament mjesecima provodio kampanju kako bi potaknuo ljude da izađu na izbore. 25 tisuća građana tako se priključilo kampanji Ovaj put glasam. 

"Svari ne padaju s neba. Ako ne izađete na europske izbore onda se morate pomiriti s tim da će krajnji rezultat biti neki rezultat koji je vama potpuno neprihvatljiv dakle odričete se svog biračkog prava", kaže Barbara Peranić iz ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadaju se da će izlaznost biti bolja od zadnji put.Tada su euroizbori bili važni samo svakom 4 biraču.  

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo