SUKOB MEĐU SINDIKATIMA? / Šverko: 'Sindikat metalaca nije i nikada neće izdati kolege sindikalce ni radnike'

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

I dalje se borimo za restrukturiranje, a ne za stečaj, poručio je Šverko

31.3.2019.
14:16
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u pulskom Uljaniku Đino Šverko u nedjelju je u izjavi za Hinu poručio kako taj sindikat nije i nikada neće izdati kolege sindikalce ni radnike neovisno o tome što je vodstvo Sindikata metalaca u petak poslijepodne donijelo odluku o prekidu štrajka svojih članova u pulskom brodogradilištu.

"Mi nismo u nikakvom sukobu sa sindikatima koji djeluju unutar Uljanika. U petak smo dobili informaciju od odvjetničkog ureda Vukić iz Rijeke kako se opstruira rad na polarnom kruzeru koji se gradi u Uljaniku jer kooperanti koji su angažirani na izgradnji tog kruzera ne mogu do svog materijala i opreme u skladištima, navodeći čitav niz skladišta" - kazao je Šverko dodavši kako je stoga predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Siniša Kosić naredio prekid štrajka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi tu odluku kao podružnica moramo poštivati i o tome smo izvijestili kolege. Smatramo kako nikoga nismo ovim štrajkom impresionirali jer nas i dalje svi ignoriraju. No, ponavljam mi nismo i nikada nećemo izdati kolege sindikalce, niti radnike. I dalje se borimo za restrukturiranje, a ne za stečaj" - poručio je Đino Šverko. 

Inače, u subotu su čelnici Štrajkaškog odbora, Jadranskog sindikata i Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije u Uljaniku ostali zatečeno tom odlukom smatrajući je neprofesionalnom, neozbiljnom i neodgovornom jer su o njoj, kako su naveli, "doznali od Uprave i brodovlasnika, a ne od samog sindikata metalaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su potvrdili kako ta dva sindikata nastavljaju sa štrajkom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo