POMOĆU HRVATSKE APLIKACIJE / Sveta Nedelja digitalizirala proces trošenja javnog novca u sportu i vatrogastvu

Image
Foto: Press

'Odlučili smo se podići transparentnost na najveću moguću razinu', kazao je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec

4.6.2020.
12:53
Press
VOYO logo

Gradsku upravu Svete Nedelje, sportsku i vatrogasnu zajednicu više se neće zatrpavati brojnim registrima, već će sve biti digitalizirano i odmah vidljivo svima u tom procesu. Silnu papirologiju je zamijenila aplikacija s par klikova. Grad Sveta Nedelja uvodi hrvatsku aplikaciju kojom će nadzirati trošenje namjenskih sredstava za vatrogastvo i sport uz potpuni pregled sportaša u gradu. 

Na današnjoj konferenciji za novinare potpisan je Ugovor o suradnji sa zagrebačkom tvrtkom Fortis Labor. Aplikacijom će se uvesti potpuna digitalizacija pravdanja namjenskih sredstava isplaćenih iz proračuna Grada preko javnih poziva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sustav u potpunosti razvijen i osmišljen u Hrvatskoj

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec tom je prigodom izjavio: „Odlučili smo se podići transparentnost na najveću moguću razinu. Od već dostupnih prostornih planova pa do svih plaćanja računa i natječaja koji su dostupni online, sada svoju transparentnost širimo i na područje sporta i vatrogastva. Ovo je još jedno gradsko ulaganje u digitalizaciju poslovanja i razvoj naše javne uprave koju ćemo dići na još veću razinu.“

Direktor tvrtke Fortis Labor Lorenzo Gašparić izrazio je zadovoljstvo što je Sveta Nedelja prepoznala rješenje koje su razvijali u ZICER-u, Zagrebačkom poduzetničkom inkubatoru i da se kao proaktivan grad digitaliziraju u svim granama i mjerama. Ideja SOM sport sustava je da nikada ne bude dovršena aplikacija, da se stalno razvija, što se s Svetom Nedeljom uspješno realiziralo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„SOM sustav je u potpunosti razvijen i osmišljen u Hrvatskoj i to je jedinstvena aplikacija koja omogućuje da udruge vode cijeli operativni dio vlastitog djelovanja doslovno kroz par klikova. Razvili smo je sredstvima EU fondova. Svaka udruga, ali i Grad Sveta Nedelja u realnom vremenu znat će koliko je namjenskih sredstava isplaćeno, koliko je opravdano. Naša intencija je da kroz ovaj sustav već iduću godine budu provedeni i natječaji i da se cijela gradska birokracija potpuno digitalizira“, izjavio je Gašparić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo