sve je više zaraženih / Svi detalji s novog žarišta korone, Popovače, a za sve je kriva - kiša

Unutar Društvenog doma uzvanici se nisu pridržavali epidemiološki preporučenog razmaka, a niti maske se nisu nosile.

2.10.2020.
18:55
VOYO logo

Popovača je novo žarište, ali i slučaj koji dodatno poziva na odgovorno ponašanje onih koji donose mjere. Sve je više zaraženih s predstavljanja knjige na kojem je bio i šef tamošnjeg stožera. 

Rekordan broj zaraženih danas pripada Sisačko-moslavačkoj županiji. 58 novozaraženih dolazi iz područja županije, a jedna je osoba s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Većina zaraženih dolazi sa promocije knjige koja se održala u mjestu Gornja Jelenska, nedaleko Grada Popovače.

"Ta promocija odvijala se 25. rujna u petak i preselila se zbog loših vremenskih uvjeta u Društveni dom. Mi smo jučer testirali 70 osoba koje su bile nazočne toj proslavi i od tih 70, 53 nalaza su pozitivna", kazao je Inoslav Brkić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije. 
A unutar Društvenog doma uzvanici se nisu pridržavali epidemiološki preporučenog razmaka, a niti maske se nisu nosile.

"Promocija knjige trebala se održati vani ispred Pučkog doma. Međutim, prije početka počela je padati jaka kiša pa smo bili prisiljeni skloniti se u Pučki dom. Meni kao organizatorici jako je teško i žao što je tako ispalo jer nam je bila najbolja namjera održati promociju knjige vani. Od jučer nakon testiranja u samoizolaciji sam deset  dana", rekla je Ksenija Tomac Špoljarić, voditeljica Turističke zajednice Grada Popovače.
Više pogledajte u prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo