scene kao iz filmova / Svi redovi policije sudjelovali u zajedničkoj vježbi u Lepoglavi: 'Sve mora biti uigrano, istrenirano i sinkronizirano'

Policajci su međusobno odmjerili snage na prvom ovakvom natjecanju u zemlji

22.4.2022.
22:55
VOYO logo

Nesvakidašnji prizori na ulicama Lepoglave! Privođenje bjegunca, a alarmirani svi redovi policije – od zatvorskih čuvara do specijalaca. Pokazali su da su spremni na sve - u prvoj ovakvoj vježbi!

Više od 60 pripadnika pravosudne policije iz zatvora od Slavonije do Dalmacije, zajedno s interventnim jedinicama MUP-a, MORH-a, ali i pripadnicima antiterorističke jedinice Lučko sudjelovalo je na prvom natjecanju u grapplingu - hrvanju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ulicama Lepoglave filmske scene. U akciji najelitnija postrojba MUP-a – Antiteroristička jedinica Lučko. Fizički i psihički najspremniji. Rješavaju najriskantnije situacije. Danas s njima i zatvorski čuvari. 

„Mi moramo točno unaprijed isplanirati i pripremiti svaku akciju, vidjeti pravce kretanja, rute, moguće zapreke, konvoje, mostove. Sve mora biti uigrano, istrenirano i sinkronizirano“, rekao je Mladen Bračko, pravosudni policajac Kaznionice u Lepoglavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akcija na ulici, ali i u dvorani! Hrvanje do gušenja u zatvorima ne prakticiraju, ali moraju biti na sve spremni. Policajci su međusobno odmjerili snage na prvom ovakvom natjecanju u zemlji, jer suživot iza zatvorskih zidova nije jednostavan. 

Image
DRAMA U LEPOGLAVI /

U kaznionici ga izudarao utegom, nanio mu teško oštećenje mozga. Odvjetništvo: '10 godina zatvora je premalo za takvo djelo'

Image
DRAMA U LEPOGLAVI /

U kaznionici ga izudarao utegom, nanio mu teško oštećenje mozga. Odvjetništvo: '10 godina zatvora je premalo za takvo djelo'

„Događaju se njihovi međusobni obračuni u kojima je jednostavno potrebno da budemo spremi i da možemo intervenirati u takvim situacijama“, izjavio je Toni Kapetanović, pravosudni policajac u zadarskom zatvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Netko tko je unutra kome život uopće nije bita, ni moj ni vaš njemu je svejedno hoće li napasti vas, mene ili nekog drugog – njemu to uopće nije bitno. Takvi su ljudi unutra, u sustavu. Zato smo tu, da vježbamo, da treniramo, da se natječemo i usavršavamo“, kazao je Marijo Gržan, pravosudni policajac u zagrebačkom zatvoru.

Jer zatvorske situacije daleko su od predvidivih. Od planiranja bijega, međusobnih sukoba, do ilegalnih radnji. Ubojicama često glume i psihologa i dadilju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Zatvorenik sam po sebi može biti frustriran nečime, i u tom trenutku vi se pojavite i vi ste krivi jer on u vama vidi da ste glavni krivac, samo zato jer nosite uniformu“, rekao je Gabrijel Škrbec, pravosudni policajac Kaznionice u Lepoglavi.

Da su spremni spriječiti bijeg iz zatvora, svima su pokazali, a zidine najstrože čuvanog zatvora u zemlji uspjela su preskočiti samo dvojica zatvorenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo