očekivane reakcije / Svi šuškaju o preseljenju: što kažu ministri tehničke Vlade o Karamarkovim najavama?

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Vesna Pusić, Milanka Opačić i Branko Grčić komentirali su danas jučerašnje natpise kako bi se Ured predsjednice trebao s Pantovčaka preseliti u Banske dvore, a Vlada u Kockicu na Prisavlju

14.1.2016.
12:57
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica HNS-a i ministrica vanjskih i europskih poslova poslova u tehničkoj Vladi Vesna Pusić izjavila je u četvrtak, komentirajući mogućnost preseljenja sjedišta Vlade na Prisavlje, kako misli da Vlada treba ostati u Banskim dvorima. 

Image
komercijalizirati pantovčak /

Grabar Kitarović seli ured u Banske dvore, a Karamarko i Vlada u zgradu Saveza komunista

Image
komercijalizirati pantovčak /

Grabar Kitarović seli ured u Banske dvore, a Karamarko i Vlada u zgradu Saveza komunista

"Dok nema neke zgrade u kojoj mogu biti sva ministarstva, a to za sada nema, dotle Vlada treba tu ostati", rekla je Pusić novinarima pred Banskim dvorima dodavši kako će u Saboru braniti taj stav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica socijalne politike i mladih u tehničkoj Vladi Milanka Opačić je poručila da se nova Vlada treba primiti rješavanja problema jer da su se članovi dosadašnje Vlade bavili 'gdje će tko sjediti i gdje će se preseljavati' izgubili bi pola godine.

I najava da će se u novoj Vladi nakon pola godine smanjivati broj ministarstava je 'bavljenje samim sobom'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako doista žele rješavati probleme građana onda moraju , kao i mi, krenuti s problemima, a ne tehnikalijama gdje će tko sjediti", istaknula je.

U vezi produžetka mandata direktorima javnih poduzeća pojasnila je da je to odlučeno kako bi poduzeća funkcionirala dok se ne izaberu novi ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sastavljanje nove Vlade dugo traje. Kada bismo mi digli ruke od svega nastao bi kolaps u zemlji i građani bi platili najveću cijenu. Sve to radimo dok nova Vlada ne sjedne u Banske dvore i dok ne imenuje svoje ljude", kazala je.

Tehnički potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić komentirao je kako bi bilo možda dobro da se integrira vladine institucije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi efikasnije i bolje, smanjili bi se troškovi ako bi to bilo na jednom mjestu, međutim, prostor je ograničen. U 'Kockici' već imamo neka ministarstva, prostor je ograničen i teško će biti integrirati cijelu Vladu",  ustvrdio je.

Moguće preseljenje Vlade u Kockicu na Prisavlju najavio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u sklopu svoga prijedloga da se Ured predsjednice preseli u Banske dvore, a Vlada od tamo izmjesti u nekadašnju zgradu Centralnog komiteta Saveza komunista Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo