Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Ne priznaju im udomljavanje

Svi u EU moraju priznavati kao obitelj dvije mame, dva tate. Direkt donosi: Jedno ministarstvo RH opet tjera ...

EU je rekla svoje. Ustavni sud je rekao svoje, čak je slao uputu sudovima i centrima za socijalnu skrb da istospolne parove ne smiju isključivati. A Vlada...

RTL Direkt/ 15.12.2021. u 22:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U svim državama članicama Europske Unije dvije mame i dva tate i njihova djeca moraju biti priznati kao obitelj. Povijesna je to odluka Europskog suda pravde, a sve zbog jedne Bugarke i jedne Britanke, koje su imale dijete iz Španjolske i muku mučile s papirima. 

Da u Hrvatskoj postoje djeca koja imaju dva tate ili dvije mame, to već svi znamo. Da je Ustavni sud prije dvije godine odlučio da gej parovi imaju pravo udomiti dijete, to isto svi znamo. Tada su, ocjenjujući zakon o udomiteljstvu, kazali da je diskriminacija u zakonu prešutjeti istospolne osobe.

Znamo i da je tada Ustavni sud dao uputu sudovima i centrima za socijalnu skrb da istospolne parove ne smiju isključivati. 

I evo nas, dvije godine kasnije, sve je opet po starom. Ministarstvo obitelji opet je u Sabor poslalo izmjene zakona, opet u njih nisu uključeni životni partneri. Opet su se gej obitelji pobune, opet su Ustavnom sudu poslali molbu da traže Ministarstvo da poštuje njihove odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Daniel Martinović iz udruge Dugine obitelji:

"Zakon je jači od neke odluke ministarstva. Smatramo, kad bi u zakonu pisalo da životni partneri mogu biti udomitelji, ne bi bilo zabune, ne bi bilo nikakve pravne nesigurnosti kojoj su sad izloženi životni partneri u Republici Hrvatskoj."

Upravo se čita

RTL Direkt/ 15.12.2021. u 22:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
POKRENULI PETICIJU

Novi bunt obiteljskih liječnika zbog reforme: Više od 80 posto spremno ih je za otkaz ako se njihovi zahtjevi ne uvaže

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba