izvlačili su ljude iz auta / Svjedoci otkrili kako je došlo do jučerašnjeg okršaja: 'Samo su govorili mrš, mrš... Pa nismo mi beštije'

Image
Foto: Pixsell/PIXSELL
22.5.2022.
16:25
Pixsell/PIXSELL
VOYO logo

Sinoć nakon utakmice Dinama i Hajduka, na autocesti A1, između Zagreba i Karlovca došlo je velikih nereda, a policija je danas objavila i sve detalje.

Čuli su se pucnjevi, a oko 21 sat i 35 minuta oko 1.600 navijača Hajduka stalo je i na svoju ruku blokirala sve trake autoceste. Neki su bili u svojim automobilima, neki u kombi vozilima, a neki u busevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga slijedio je obračun u kojem je nekoliko stotina njih napalo policajce, a oni su uporabili sredstva prisile, izvlačila je ljude iz automobila uz upotrebu pendreka, nastala je prava tučnjava i kaos.

Danas tijekom dana stizale su nestvarne informacije, fotografije i snimke kažemo kao iz filmova nakon utakmice Dinamo - Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Epilog su i dvojica propucanih, jednog su operirali u bolnici Karlovcu, ima prostrjelnu ranu potkoljenice, navodno zalutali metak, ali uz suzavac vađeno je i oružje iz futrole, piše Slobodna Dalmacija.

Image
sukob na autocesti /

DORH o tučnjavi Torcide s policijom: 'Došlo je do ranjavanja dvojice navijača'

Image
sukob na autocesti /

DORH o tučnjavi Torcide s policijom: 'Došlo je do ranjavanja dvojice navijača'

Kako je sve počelo?

Podsjećamo, Dinamo je odlučio da na jug, gdje se smještaju navijači Hajduka neće dopustiti unos transparenata koji su veći od dva puta jedan metar. Nisu navijačima splitske momčadi dopustili ni unos megafona ni bubnjeva, uobičajenih navijačkih rekvizita s kojima se Torcida inače služi i služila se i ranijim prigodama baš na Maksimiru. I svaka ih navijačka skupina ima, imali su ih i Dinamovi navijači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je navodno i poslao dopis da im se prijavi što se unosi na stadion. U takvim okolnostima, bez rekvizita, torcidaši su odbili ući na stadion. Kad su nogometaši Hajduka istrčali na teren u čudu su pogledavali gdje su im navijači, jug je bio prazan, a navijači su ostali ispod tribina.

Kad su ih nakon utakmice napokon pustili da krenu u konvojima put auto-puta, pravac Split (i obično ih policija prati do Karlovca), navijači su poželjeli stati na benzinsku stanicu. Policija im to nije dopustila, a navijači su pukli. Torcida je, kažu, zaustavila svoje automobile, vozila, stvorila čep u sva tri reda auto-puta, zakrčila i zaustavnu traku, pričaju svjedoci za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je policija počela uredovati sve do uporabe suzavca i oružja. Prekinut je promet auto-putem, vozila su se usmjeravala na lokalni put Lučko – Jastrebarsko – Karlovac.

"Torcida je prosvjedovala, ne smiju unijet transparente, ne mogu ući na pumpu osvježiti se, bilo je vruće, sparno, sve vrijeme. Ne možeš očekivat' da navijače držiš u stočnom režimu, a da oni neće reagirati, to nije bilo mudro. Imamo dva propucana, to se ne pamti u hrvatskoj državi ", ispričao je jedan od svjedoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Šundov, stari torcidaš, dobivao je informacije s "bojnog polja" budući da nije bio na licu mjestu.

Prepričao je za Slobodnu Dalmaciju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo ti govori mrš, mrš, mrš… Pa nismo mi beštije… Što smo mi, građani drugog reda? Dođeš dvi ure prije utakmice, stojiš u redu, a ne možeš ući… Četiri sata te drže, a onda ni na pumpu ne daju. Ljudi su pukli!".

Navodno kada su navijači bili u autima počeo je padati pljusak i onda su ih policajci počeli izvlačiti iz auta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad mi kisnemo kisnut ćete i vi, hajdemo, izlazi", agresivno su izvlačili ljude iz automobila. Pa ih polegli uz auto-put na travu, bili su svi mokri.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo