6. Tattoo konvencija u Zagrebu / Svjetski majstori tetoviranja stigli u Zagreb: Umjesto kista - igla, a tijelo je platno: 'I to je zauvijek'

Higijena, uvijek nova igla i rukavice, pravilo su broj jedan tattoo majstora, a sve ostalo prepušteno je bezgraničnoj mašti

18.5.2019.
19:30
VOYO logo

Najpoznatiji svjetski majstori tetoviranja stigli su u Zagreb na Šestu tattoo konvenciju. Jedni vole ukrašavati svoje tijelo, drugi ne. No, svima su zanimljive tajne i zahtjevi klijenata.

Umjesto kista - igla, platno je tijelo i imaju pravo na samo jedan pokušaj. Jer ti umjetnici sliku ne mogu baciti u smeće. Stoga je prvi savjet majstora tetovaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je zauvijek, i zato morate mudro izabrati", kazala je Sharuzen, tattoo majstorica iz Slovačke.

Svaki tattoo majstor je poseban

Tattoo majstori iz cijeloga svijeta okupili su se po šesti put na zagrebačkoj Konvenciji kako bi pokazali svoja umijeća. Svatko je od njih poseban po stilu, tehnici, bojama, baš kao i svaka od tetovaža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Baš svaka ima svoju priču i razlog zašto je na tome mjestu. Tetovaže trebaju imati svoju priču", kazala je posjetiteljica Ana Marija.

Tetovaže već dugo nisu rezervirane samo za pripadnike supkulturnih skupina, postale su svjetski trend. Ponekad tužnu priču, poput ožiljka od operacije, pretvore u šarenu sliku. I zato ovi umjetnici obožavaju svoj posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad sam kao dijete išla u školu, svi su željeli da im crtam po koži. I tako je to kasnije nekako došlo samo po sebi. Počela sam tetovirati. Uvijek sam voljela crtati i slikati pa je za mene to bio prirodni put", rekla je Sharuzen.

Tetovaža je pravi izazov

"Prije sam tetovirao i po osam-devet sati, bio sam jako spor kad sam počinjao. Hvala ljudima koji su to izdržali", rekao je Matej, tattoo majstor iz BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tetovaža je pravi izazov. Majstor mora biti vješt crtač, ali i jako strpljiv. Sve želje klijenata tattoo majstori uvijek se trude ispuniti.

"Najčudnije mjesto? Ne postoji ništa čudno. Kako kome, očito", rekao je tattoo majstor iz Njemačke Pablo Felipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje bolna mjesta

Ali postoje bolna mjesta. Bez obzira na to koliko tetovaža već imate.

"Ovo mi je četvrta tetovaža. I svaka jednako boli. Isplati se izdržati. Dobro je. Jeste li ikada požalili zbog koje od tetovaža? Ne, ne, ne", kazao je posjetitelj Mario.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Higijena, uvijek nova igla i rukavice - pravilo su broj jedan tattoo majstora. Sve ostalo prepušteno je bezgraničnoj mašti.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo