početak zasjedanja sabora / Tajniku Sabora prije 11 mjeseci istekao mandat, a i dalje radi. Jandroković: 'To ćemo riješiti početkom jeseni'

'Imamo novi Klub zastupnika Fokusa i nezavisnih zastupnika. To će tražiti određene promjene u sastavu odbora', kazao je Jandroković

6.9.2021.
12:35
VOYO logo

Predsjedništvo Hrvatskoga sabora održalo je 13. sjednicu s predsjednicima klubova zastupnika, kojom je predsjedao predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković. Teme sjednice Predsjedništva Sabora bile su dogovor o dnevnom redu predstojeće sjednice Hrvatskoga sabora te način njegova rada u budućem razdoblju. 

"Sve odluke smo donijeli u suglasju. Predložio sam dnevni red, imat ćemo 122 točke. Očekujemo u idućim danima prijedloge od strane Vlade i klubova zastupnika oporbenih stranaka tako da nas očekuje intenzivan rad. Krećemo 15.9. i po planu radimo do 12. studenog. Imali bi stanku kada je Dan sjećanja Vukovara i Škabrnje i nastavili od 24. studenog sve do Ustavnog roka", kazao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da će epidemiološke mjere ostati iste.

"Nećemo ništa mijenjati. Klubovi zastupnika i pojedinci mogu raspravljati na pozornici bez maske, kada su replike govorit će se bez maske, a kolege će sjediti s maskama", kazao je i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo novi Klub zastupnika Fokusa i nezavisnih zastupnika. To će tražiti određene promjene u sastavu odbora, to je na oporbi da dogovori između sebe", kazao je Jandroković.

Jandroković se osvrnuo i na tajnika Sabora kojem je prije 11 mjeseci istekao mandat, a i dalje radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O izboru predsjednika Vrhovnog suda

"To ćemo riješiti početkom jeseni", kazao je Jandroković.

Predsjednik Sabora dotaknuo se i teme izbora predsjednika Vrhovnog suda. Podsjetio je da su prošli tjedan imali sastanak parlamentarne većine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stav je takav da ćemo sačekati da vidimo koje je obrazloženje Opće sjednice Vrhovnog suda, nakon toga sačekat ćemo raspravu i saslušanje kandidata i nakon toga reći ćemo svoj stav", kazao je Jandroković i dodao da je predsjednik najavio svog kandidata te da neće ni biti moguće raspravljati o drugim kandidatima.

"Svoj stav o kandidatu za šefa Vrhovnog suda imam, ali sad ga ne mogu reći. Dopustite još nekoliko dana, nije to toliko dugo, a onda će se znati stav parlamentarne većine", rekao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo