SERIJAL Stranac u Hrvatskoj / Talijan je proputovao cijeli svijet, ali ipak se usidrio u Hrvatskoj i ponudio tradicionalnu talijansku uslugu šivanja

Shvativši da mnogo Hrvata kupuje u Italiji, htio je Italiju dovesti Hrvatima

6.11.2021.
7:30
VOYO logo

Moda i stil su mu u krvi. Andrea Terzi s bratom i ocem radio je u jednom od najpoznatijih krojačkih salona u centru Verone koji je postojao čak 33 godine.

Proputovao je cijeli svijet, a onda je tradicionalnu talijansku uslugu šivanja po mjeri na moderan način odlučio ponuditi Hrvatima. I sidro je spustio u Rijeci.

U ovom kutku muškog raja, pripadnici jačeg spola mogu se prepustiti rukama iskusnih brijača, a onda i tradicionalnoj krojačkoj usluzi. Ovdje odijela po mjeri kreira jedan Talijan za kojeg to nije samo posao, već strast i stil života.

Image
doplesala do zagreba /

U Hrvatsku ju je dovela samba, a ona je sambu dovela Hrvatima: 'U Brazilu se više grlimo, ovdje baš i nije tako'

Image
doplesala do zagreba /

U Hrvatsku ju je dovela samba, a ona je sambu dovela Hrvatima: 'U Brazilu se više grlimo, ovdje baš i nije tako'

U Rijeci je već šest godina i ne razmišlja o odlasku

"Moja priča počela je s mojim ocem kada sam bio jako mlad. Moj je otac imao jedan od dvaju najboljih krojačkih salona u centru Verone gdje sam rođen. Volim svoj posao, imam ga u krvi. Ono što mi radimo je unikatno i personalizirano. Za mene, to je graditi nešto ni iz čega", ispričao je Andrea Terzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shvativši da mnogo Hrvata kupuje u Italiji, htio je Italiju dovesti Hrvatima. Sada u modu vraća stvaranje stila krojenjem po mjeri, što za njega nikada iz mode nije ni Izišlo.

Koje boje Hrvati najviše vole nositi? "Mislim da ne žele puno riskirati. Ako prošećemo Korzom, možemo vidjeti mnogo izloga dućana s tamom odjećom - crnom, sivom, tamno sivom. To je sigurnost. Ali znam da žele više", tvdi Andrea.

Sve to radi s poslovnim partnerom i prijateljem Damirom. "Učim svaki dan od Andrea, najviše vezano za modu, stil, odijevanje, muške krojeve, općenito sve vezano za mušku modu", kazao je Damir Matešković.

U Rijeci je već šest godina i ne razmišlja o odlasku. Ovdje se zaljubio, oženio i dobio kćer.

"Sviđa mi se geografski položaj Rijeke, jer ima mali centar na moru, imamo planine vrlo blizu, klima je odlična i to je jako slično Italiji. Ono što mi nedostaje iz Verone je velik izbor restorana i mjesta za izlazak s prijateljima. Nedostaje mi i vrijeme za aperitiv", podijelio je Andrea.

No, zato je tu kava , poznati esspresso, kao podsjetnik na njegovu rodnu Italiju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo