sramota na zidovima / Talijanski turist skratio boravak u Zadru nakon što je u blizini stana u kojem je boravio ugledao iscrtanu 'svastiku'

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Turist nije imao nikakvog prigovora na sam smještaj i uslugu, no nije se osjećao sigurnim jer je na zidu u neposrednoj blizini zgrade vidio iscrtan nacistički simbol svastiku"

29.6.2016.
18:38
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Zadranka koja tijekom ljetnih mjeseci putem internetskog portala Booking.com već godinama iznajmljuje stan na zadarskom predjelu Smiljevac, neugodno se iznenadila  kad joj je talijanski turist naprasno napustio stan, a još više nakon što je od administratora portala zaprimila mail s obrazloženjem zbog čega je to učinio, piše Zadarski list. 

"Taj je Talijan trebao ostati u stanu sedam dana, ali je otišao nakon svega dva dana. Kako su me obavijestili iz Booking.com-a, učinio je to jer nije bio zadovoljan okruženjem. U mailu koji im je dostavio, a koji su oni potom meni i proslijedili, naveo je da nema baš nikakvog prigovora na sam smještaj i uslugu, no da se nije osjećao sigurnim jer je na zidu u neposrednoj blizini zgrade vidio iscrtan nacistički simbol svastiku", pojašnjava ova Zadranka navodeći kako je talijanski turist uz svoj dopis  Booking.com-u dostavio i fotografiju grafita s ozloglašenim kukastim križem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čim sam vidjela fotografiju otišla sam u dvorište zgrade. Tamo se nalazi trafostanica na čijim su zidovima ispisani razni grafiti crnim sprejem, a među njima i "svastika". Odmah sam kontaktirala Upravni odjel za komunalne djelatnosti Grada Zadra i zamolila ih da grafit prebojaju kako strani gosti u svijet ne bi odnosili jednu ružnu sliku o nama, a i kako mi koji se bavimo turizmom ne bismo radi takvih stvari trpjeli štetu", kaže iznajmljivačica.

Na upit zbog čega ni nakon dva tjedna od dojave nije uklonjen sporni grafit te kad će biti, odgovorila je Marina Mihovilović Pajkin, viša stručna suradnica za informiranje i odnose s javnošću Grada Zadra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Komunalno redarstvo Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Zadra temeljem članka 108. Odluke o komunalnom redu, nakon provedenog očevida na terenu, postupajući po službenoj dužnosti, izdalo je Rješenje i usmeni nalog kojim se HEP DP Elektri Zadar nalaže žurno uklanjanje grafita, od kojih su neki zabranjeni simboli, s pročelja trafostanice u Zadru, u Ulici Antuna Barca, tako da se pročelja trafostanice dovedu u uredno i čisto stanje, rekla je Mihovilović Pajkin za Zadarski list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo