Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Tko vuče konce i postavlja stupice?

Tedeschi za Vijesti.hr o Todorićevoj teoriji: 'Nevjerojatno je kreativan, ali to nema veze s realnošću'

Todorić je u svojoj teoriji objasnio kako iza kriminalne organizacije stoji Emil Tedeschi koji 'vuče konce'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Vijesti.hr/ 26.9.2018. u 11:34
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bivši predsjednik Uprave koncerna Agrokor, Ivica Todorić sinoć je na svojem blogu objavio niz tvrdnji, koje zvuče kao teorija zavjera, u kojima je ustvrdio kako Hrvatskom vlada kriminalna organizacija na čijem je čelu premijer Andrej Plenković te Tena Mišetić kao i ministar policije Davor Božinović. Todorić je u svojoj teoriji objasnio i kako iza svega stoji Emil Tedeschi koji "vuče konce i postavlja mreže i stupice".

Predsjednik Uprave Atlantic Grupe za Vijesti.hr komentirao je Todorićeve navode. Kazao je kako Todorić od samog početka objavljivanja svojih teza ne raspolaže konkretnim činjenicama te da se oslanja na spekulacije.

"S obzirom na situaciju u kojoj se nalazi gospodin Todorić, mogu razumjeti njegovu frustraciju, no budući da je za takvu situaciju on sam odgovoran, nemam razumijevanja za optužbe koje iznosi. Od početka objavljivanja bloga teze koje gospodin Todorić plasira nisu utemeljene na činjenicama i svode se na tendenciozne spekulacije, no posljednje su ipak sasvim odvojene od stvarnosti.

Bilo da je riječ o nevjerojatnoj kreativnosti ili zaključivanju na temelju vlastite interpretacije funkcioniranja biznisa, države i društva ili praksama koje je sam provodio, mogu reći samo kako ništa od navoda u posljednjoj objavi gospodina Todorića nema veze s činjenicama, realnošću, a u svakom slučaju nema veze s Atlantic Grupom ili sa mnom", kazao je Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe za Vijesti.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Korumpirao i pridobio Andreja Plenkovića"

Podsjećamo, Todorić je u svojem blogu objavio kako su Tedeschijeva moć i utjecaj ovisni su o Teni Mišetić, zbog čega mora paziti da joj se ne zamjeri. Nadalje piše kako je Tedeschi preko Mišetič, "korumpirao i pridobio Andreja Plenkovića za realizaciju svojih zločinačkih ciljeva".

"Udomio je njezinog oca Ivana Mišetića u Atlanticu, samo kako bi Mišetiće plaćao za dobro izvršene usluge političkih podobnosti, nježnih dodira, a sve u svrhu kontrole nad Plenkovićem, koji već godinama ne može odoljeti Teninim čarima. Upravo Tedeschi povezuje Plenkovića sa lešinarskim fondovima, kriminalcima i svima onima koji im trebaju u ostvarenju zacrtanih ciljeva. Povezao se sa mnogim grupama, a posebice sa grupom iz Hete (uključujući Knighthead). Tedeschi je ta neumorna struja koja lobira protiv Agrokora i sadašnjih vlasnika u svim uredima – od veleposlanstava pa nadalje”, napisao je Todorić.

Upravo se čita

Image
odlazak velikog novinara i urednika

Mislav Bago u poslu je bio jedan od najvećih, a privatno - čovjek koji je na svečanu dodjelu želio voditi svoju baku

Želi preuzeti Agrokorove tvrtke

Nadalje navodi kako putem kontrole medija i manipulacija Tedeschi upravlja političkim strukturama.

"On smišljeno radi afere unutar političkih stranaka, ciljano napada pojedince, kako bi oslabio one koji nisu poslušni. Blokira sve što mu smeta, a sve to najviše koristeći novac koji izvlači iz Agrokora, ali i države", tvrdi Todorić u svojem blogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Piše i kako Tedeschi, postavljajući "svoje ljude" u Upravu Agrokora, ilegalno izvlači novce i smišlja financijske malverzacije ne bi li preuzeo neke od Agrokorovih tvrtki. Dokaz tome Todorić vidi u tome što je Tedeschijev osobni odvjetnik Boris Šavorić pisao Lex Agrokor, a njega je u ured premijera pozvala Tena Mišetić.

Vijesti.hr/ 26.9.2018. u 11:34
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
vrlo ozbiljna prijetnja

Na Hvaru se nekontrolirano širi opasna invazivna biljka koja kod ljudi može izazvati paralizu i miokarditis

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba