pazite kako vozite / Teškoće u prometu zbog olujnog vjetra: na Biokovu minus 15, orkanski udari bure na Makarskom primorju

Jutros su na Makarskom primorju zabilježeni i orkanski udari vjetra s brzinom od 136 kilometara na sat, doznaje se od Gradskog centra Osejava u Makarskoj

18.1.2016.
10:11
VOYO logo

Na Biokovu je jutros zabilježena najniža temperatura u našoj zemlji - prema informaciji dežurnog tehničara na odašiljaču HRT-a, na vrhu Svetom Juri temperatura se spustila na minus 15 Celzijevih stupnjeva, a na Makarskom primorju zabilježeni su orkanski udari bure.

Jutros su na Makarskom primorju zabilježeni i orkanski udari vjetra s brzinom od 136 kilometara na sat, doznaje se od Gradskog centra Osejava u Makarskoj. Ovih dana bura je olujne jakosti, prosječne brzine od 80-ak, a na udare do 110 kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas će prevladavati pretežno sunčano, uglavnom suho te hladnije. Jedino u gorju te u Slavoniji, u prvom dijelu dana oblačno uz mogućnost za vrlo malo snijega. Još će ujutro i prijepodne u unutrašnjosti puhati umjeren i ponegdje na udare jak sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena do jaka bura i tramontana, mjestimice s olujnim udarima. Vjetar će poslijepodne posvuda slabjeti. Najviša dnevna temperatura od -3 do 2 na kopnu te između 3 i 7 Celzijevih stupnjeva na obali i otocima, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas, 18. siječnja.

Orkanski udari bure na Makarskom primorju

Jaka bura počinila je štete u Makarskoj na kioscima, tendama, ugostiteljskih objektima i gradilištima, u borovoj šumi i maslinicima, a vatrogasci su imali nekoliko intervencija na otklanjanju borova što ih je vjetar polomio i bacio na prometnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trajektni promet na liniji Makarska – Sumartin već je drugi dan u prekidu. Autobusi iz pravca Zagreba kasne u dolasku 30-ak minuta, dok se autobusni promet prema Splitu i Dubrovniku odvija redovito.

Zbog mogućih jačih bočnih udara vjetra vozačima se preporuča pozornija vožnja kod svetišta Vepric kod Makarske, kod Baškog Polja na Jadranskoj magistrali (D 8) kao i na brzoj cesti (broj 535) od Baškog Polja do južnog portala tunela Sveti Ilija u Bastu, doznaje se od Gradskog centra Osejava u Makarskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teškoće u prometu zbog olujnog vjetra

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta (DC54) Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most i most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku. U prekidu su i neke katamaranske i trajektne linije, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene. Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog zimskih uvjeta u Lici je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

HAK upozorava vozače na oprez zbog teretenog vozila u kvaru na autocesti A1, na voznom traku, kod odmorišta Zir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do 24. veljače zatvoren je GP Požane (radovi su na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja. 

U prekidu su katamaranske linije: Ubli- Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Rijeka te trajektne linije Sumartin-Makarska i Prizna -Žigljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo