Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Ruksak pun dobrote

Tinejdžer će hodati od Zagreba do Rijeke za siromašnu djecu: Planira prikupiti 20 tisuća kuna, ovo je taj mom...

Već je odradio probni trening od 40 kilometara s prijateljem

Nataša Vidaković/ 18.6.2021. u 23:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tek mu je 17 godina, aktivan je u filmskim radionicama, glumi, volontira, a ono malo slobodnog vremena uživa u prirodi i druženju s izviđačima. No, svestrani tinejdžer sada ima novi izazov. Planira prehodati od Zagreba do Rijeke i tako prikupiti donacije za djecu koja si osnovne školske potrepštine ne mogu priušititi. 

Ruksak pun dobrote, s njim na leđima Patrik planira prikupiti 20 tisuća kuna i napuniti 100 ruksaka za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog statusa.

''Jednostavno volim izazove i volim boraviti vani pa mi je pala na pamet ideja da si ove godine stvarno pomaknem granice i napravim pravi izazov pa da odhodam 180 kilometara od Zagreba do Rijeke'', kazao je Patrik Radotić.

Plan mu je to učiniti u 4 dana, odnosno prehodati pedesetak kilometara na dan i to preko Karlovca, Vrbovskog, Hreljina pa sve do krajnjeg odredišta - Rijeke.

Školski prijatelji i profesori podrška su mu u ovom humanitarnom izazovu.

''Nisam iznenađena da radi nešto takvo i vjerujem da će to jako biti dobro za njega za budućnost i jednostavno za izgraditi karakter koji je stvarno odličan'', rekla je Klara Komar, Patrikova prijateljica.

Image
hvalevrijedna misija

Hrvatsko srce kuca i za Afriku: Pogledajte kako izgleda najbolji školski centar u Ruandi nazvan po hrvatskom humanitarcu

Image
hvalevrijedna misija

Hrvatsko srce kuca i za Afriku: Pogledajte kako izgleda najbolji školski centar u Ruandi nazvan po hrvatskom humanitarcu


''Pa evo držimo mu fige da uspije, bit ćemo mu podrška i pomoći ćemo mu da se spremi ako treba'', kazao je Valentin Šaban, Patrikov prijatelj.

Teško bi to bilo ostvarivo i bez podrške roditelja - koji će Patrika automobilom pratiti na njegovu putu. U večernjim satima naći će se na dogovorenim točkama kako bi mu donijeli hranu i odvezli ga u prenoćište.

''Ima 17 godina i vrlo sam ponosna na njega i probat ću ne zaplakati. Vrlo sam ponosna na njega zato što stvarno mislim da je to hvalevrijedno i on već sada vidi da ne treba imati ništa u novčaniku da bi nekome pomogao'', izjavila je Tatjana Radotić, Patrikova majka.

''Iako supruga kaže da nije, meni je bilo iznenađenje iako on uvijek ima neke svoje ideje. To su nekakve možda ambicije o kojima sam ja nekad maštao, ali nikad nisam imao hrabrosti da ih ostvarim'', izjavio je Valerio Radotić, Patrikov otac.

Ali zato njegovu Patriku hrabrosti ne nedostaje. Već je odradio probni trening od 40 kilometara s prijateljem i uz izviđačko iskustvo - smatra da problema neće imati.

''Kad krenem razmišljati malo i kako se približava datum, nije mi svejedno, ali imam pozitivnu tremu, naravno. Krećem pakirati stvari. Sa sobom ću nositi vode, nekakve energetske pločice, studentske mixove i takve nekakve stvari za grickati po putu'', rekao je Patrik.

Ovisno o tome u kakvoj će formi biti na kraju puta, razmišlja pješačiti i na povratku. Jer, kaže, ništa nije teško ako će nekome time pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Svi koji žele donacijama pomoći Patriku u njegovu humanitarnom izazovu za više informacija posjetite ovu stranicu.

Patrika će se moći pratiti na Instagramu, na stranici otvorenoj baš za tu prigodu. Tamo će svakodnevno objavljivati vlogove i slike sa svojega puta, a donacije će se moći uplaćivati preko platforme Čini pravu stvar.

Upravo se čita

Image
DRUGI CIKLUS

Nakon vaganja u 'Životu na vagi': Željka i Anja su izgubile najviše na vaganju, a Marija napustila show

Nataša Vidaković/ 18.6.2021. u 23:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
BURNO UOČI SJEDNICE

Žestoko sučeljavanje članova Antikorupcijskog vijeća. Grmoja: 'Habijan je cinkaroš'; Ovaj mu uzvratio: 'Vi ste sektaš'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba