iznenađujuća sudska presuda / Tinejdžer koji je nožem ubio vršnjaka pušten na slobodu bez ikakvih mjera opreza

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Vijeće za mladež Vrhovnog suda navelo je kako mladić dosad nije osuđivan te da je do ubojstva uredno pohađao četvrti razred Komercijalno-trgovačke škole

4.4.2017.
8:49
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Već nekoliko dana na slobodi se nalazi 18-godišnji K.G.K. iz Splita koji je 19. studenog prošle godine na obali pred hotelom Marjan ubodom nožem u srce usmrtio vršnjaka G.V., piše Slobodna Dalmacija. 

ŽDO Split je protiv Kriveca podiglo optužnicu za ubojstvo sredinom ožujka, a u njoj je bilo predloženo da mu se produlji istražni zatvor zbog opasnosti da bi, ukoliko bude na slobodi, mogao ponoviti djelo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Psihijatri su ustvrdili kako 'koristi nezrele obrambene mehanizme, a u situacijama pojačanih zahtjeva moguć je slom obrana uz sklonost impulzivnom reagiranju', te kako ima izraženu sklonost pretjeranoj konzumaciji alkohola. Njihovu argumentaciju prihvatilo je vijeće Županijskog suda te je produljilo istražni zatvor u kojem je 18-godišnjak već gotovo četiri mjeseca. 

Vrhovni sud, pak, na svojoj sjednici 31. ožujka uvažio je žalbu Krivecova odvjetnika Željka Gulišije i odlučio da se mladića pusti iz istražnog zatvora, i to bez ikakve mjere opreza ili jamstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenili su, naime, da 'sam način počinjenja djela ne upućuje na to da bi se radilo o izrazito velikoj kriminalnoj količini i upornosti u inkriminiranom postupanju okrivljenika'.

Vijeće za mladež Vrhovnog suda navelo je kako mladić dosad nije osuđivan, da je do ubojstva uredno pohađao četvrti razred Komercijalno-trgovačke škole te da slobodno vrijeme provodi svirajući s vlastitim bendom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potječe iz uredne obitelji čiju je podršku zadržao i nakon ovog djela. Sve navedeno upućuje na zaključak da se u konkretnoj situaciji radi o osobi pozitivnog životnog usmjerenja. Može se zaključiti je da će i dosadašnji boravak u istražnom zatvporu imati preventivno djelovanje na njega te utjecati na njegovu svijest da shvati ozbiljnost svoje situacije", navodi se u pojašnjenju, piše Slobodna Dalmacija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo