apel za odgovornošću / Tireli: 'Plaše me navodi da se Božo Petrov već odlučio za koalicijsku vladu s HDZ-om'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nansi Tireli istaknula je kako je vrijeme da MOST preuzme odgovornost naglasivši kako je plaše navodi da su Božo Petrov i njegov ljudi već odlučili surađivati s HDZ-om

30.11.2015.
10:17
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Image
padaju teške optužbe /

Petrina: 'Imam dojam da je barem pola MOST-ovih zastupnika već kupljeno od strane HDZ-a'

Image
padaju teške optužbe /

Petrina: 'Imam dojam da je barem pola MOST-ovih zastupnika već kupljeno od strane HDZ-a'

Predsjednica Laburista Nansi Tireli rekla je N1 kako je plaše navodi da se MOST već opredijelio za koalicijsku vladu s HDZ-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam bila zagovornica toga da ovi pregovori budu javni, jer je i postojala mogućnost da se medijskim istupima vidi s čime se mi slažemo i čime ne, jer smo uvijek bili prvi u pregovorima, i to je dalo prostor HDZ-u da se i prilagodi. Tražili smo da pregovori budu javni i da građani budu u svakom trenutku informirani o tome što traži MOST, i što smo mi i druga strana nudili. Mislim da je to transparentnije, međutim nažalost MOST na to nije pristao. Odigrali smo ovo najiskrenije što smo mogli", istaknula je.

"Sigurno da me plaši, jer sam članica lijeve koalicije u koju vjerujem, nije da sam tu zbog ičeg drugog nego vjere da ova koalicija može nastaviti ovaj niz. Imalo se viziju, ispravljalo se ono što godinama nije trajalo, i plaši me da je dogovor MOST-a moguć s HDZ-om, ali to je odgovornost MOST-a, imaju pravo na to, i osvojili su povjerenje birača za 19 mandata", naglasila je za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tireli je također dodala kako je odgovornost na MOST-u jer u konačnici ispada da o svemu odlučuje 19 mandata.

"Birači koji su se opredijelili za ove dvije koalicije gotovo da su nevažni u cijeloj ovoj priči, jer ovih 19 mandata odlučuje sada o svemu. Odgovornost je na MOST-u, mi smo odradili pošteno, sa znanjem i strukom sve što je MOST od nas tražio. Svoju smo zadaću izvršili, a na MOST-u je da odluči što je po njemu bolje i da preuzme odgovornost za svoju odluku", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šefica Laburista tvrdi kako MOST-aši trebaju pokazati jedinstvo.

"Ako dođemo do toga da ćemo glasati kao zastupnici koga želimo za predsjednika Sabora, već će biti jasno tko se od zastupnika opredijelio za koju stranu. Ako unutar MOST-a nema dogovora oko toga koga žele podržati, situacija neće biti dobra. Moraju pokazati jedinstvo, i bio bi nam cilj da ostanu, jer jedino tako drže kontinuitet predizborne kampanje i obećanja. Onda možemo govoriti o jednom čvrstom MOST-u. Ako se raspadne, osobno mislim da možemo vrlo brzo očekivati nove izbore, jer nitko nije toliko naivan da misli da će sa 77 glasova moći dugoročno kvalitetno djelovati", istaknula je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitana da komentira poziv predsjednice Kolinda Grabar-KitarovićBoži Petrovom na poseban sastanak, izjavila je: "Njezin je glasnogovornik rekao da su to njezine ovlasti. Izabran je 151 zastupnik, svoje pravo je iskoristila samo s Petrovom, i zato sumnje uvijek postoje. Takva sumnja se uvijek veže uz jednu grupaciju. Mislim da je pogriješila, da se prostor otvorio, i sada se postavlja pitanje - ako može jedan čelnik Mosta razgovarati s dužnosnikom, zašto ne bi i drugi članovi to mogli?"

"Sigurno da da, mislim da svaki građanin razmišlja isto kao ja - želimo državu koja je sigurna i koja ima kontinuitet s ljudima koji pokazuju kamo i kako žele voditi Hrvatrsku. Ovo odugovlačenje izaziva određene nervoze, sada smo se podijelili na stranke i grupaciju Mosta, koji odlučuje sa svojih 19 mandata. Bit će zanimljivo vidjeti prvu veliku političku odluku Mosta, rekla sam to još u izbornoj noći, i sada se pokazalo da sam u pravu. Odgovornost znači fotelju i poziciju, za što oni govore da ih ne žele", kazala je Tireli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo