mirni mimohod / Tisuće branitelja izašlo na ulice Splita u znak podrške kolegama u Zagrebu

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Mimohod je organizirala koordinacija splitskih braniteljskih udruga, a tijekom mimohoda Splićani su povremeno pljeskali i izgovarali riječi potpore braniteljima

29.5.2015.
20:41
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Više od tisuću članova splitskih braniteljskih udruga u predvečernjim je satima mirnim mimohodom od sjedišta Udruge veterana 4. Gardijske brigade u Ulici Ruđera Boškovića i prelaskom Poljičke ceste u blizini vojne bolnice na Križinama izrazilo svoju poptoru braniteljima u Zagrebu, te nezadovoljtsvo postupanjem policije prema njima.

Za vrijeme prelaska mimohoda preko Poljičke ceste, promet je bio je zaustavljen, a nakon toga sudionici mimohoda su se vratitli u sjedište Uduge 4. Gardijske brigade i ondje otpjevali nekoliko domoljubnih pjesama te se mirno razišli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj našeg mirnog i civiliziranog mimohoda je bio dati poptoru našim prijateljima braniteljima u Zagrebu, ali i izraziti naše nezadovoljstvo s 'tvrdim' postupanjem policije prema braniteljima na Markovu trgu", rekao je predsjednik splitske HVIDR-e Mario Tomasović po završetku splitskog mimohoda.

Po Tomasovićevim riječima mirnim mimohodom u Splitu branitelji također pokazuju svoje dostojanstvo i civiliziranost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mimohod je organizirala koordinacija splitskih braniteljskih udruga, a tijekom mimohoda Splićani su povremeno pljeskali i izgovarali riječi potpore braniteljima,

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo