'figure sjećanja' / Tisuće štovatelja u Kući cvijeća na obljetnici Titova rođenja

Image
Foto: AP

U znak sjećanja na Tita i Dan mladosti, u memorijalnom je centru postavljena izložba "Figure sjećanja", posvećena štafetama koje su se Josipu Brozu poklanjane na taj dan

25.5.2015.
20:53
AP
VOYO logo

Nekoliko tisuća štovatelja lika i djela Josipa Broza Tita iz svih bivših jugoslavenskih republika posjetili su u ponedjeljak Kuću cvijeća u Beogradu, grob nekadašnjeg doživotnog predsjednika bivše SFRJ obilježavajći dan njegova rođenja 25. svibnja.
U Beograd su stigli Titovi simpatizeri iz svih krajeva bivše Jugoslavije, od Slovenije i Hrvatske do BiH i Makedonije.

U znak sjećanja na Tita i Dan mladosti, u memorijalnom je centru postavljena izložba "Figure sjećanja", posvećena štafetama koje su se Josipu Brozu poklanjane na taj dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izloženo je oko 200 štafeta koje su Titu darovali pioniri, omladinci, predstavnici raznih saveza i udruga, gradova i sela, poljoprivrednici, poduzeća, borci, vojska.

Posjetitelji mogu vidjeti i arhivske video-snimke nošenja štafete i sletova na stadionu JNA, kao i snimke proslave 25. svibnja u današnje vrijeme, u Titovom rodnom selu Kumrovcu i u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Titovi štovatelji su tradicionalno u mimohodu u Kući cvijeća nosili njegove slike, bedževe, majice i zastavu nekadašnje SFRJ i kape "titovke", a mlađi pionirske marame.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo