trune godinama / Titov 'Galeb' nikako da poleti: Odobren kredit za obnovu broda, oporba priprema referendum!

Brod na kojem se rodila ideja o pokretu nesvrstanih zaštićeno je kulturno dobro Republike Hrvatske

30.9.2019.
21:49
VOYO logo

Titov ''Galeb'' nikako da 'poleti prema novom životu. Godinama trune, a sretnog kraja još nema. Oporba želi da građani odluče o ulaganju u ''Galeba''. U međuvremenu o kreditu od 44 milijuna kuna, kojim bi se zatvorila financijska konstrukcija obnove "Galeba" i palače Šećerane, presudila su tri glasa "ZA" Liste za Rijeku.

"Upravo smo svjedočili besramnoj podjeli Kluba Liste za Rijeku i njihovom besramnom zaduživanju za obnovu ruzinavog broda 'Galeb'. Premda su cijelo vrijeme komunicirali da nikako neće glasovati za to ako troškovi budu veći, a veći su", kaže Josip Ostrogović, vijećnik Grada Rijeke (HDZ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Privlači turiste iz cijeloga svijeta

"Dakle, s jedne strane bilo je odustajanje od projekta i povratak već povučenih sredstava europskih fondova. S druge strane, bilo je izglasavanje kredita i dovršetak napokon ovog projekta", odgovara Danko Švorinić, gradski vijećnik Grada Rijeke (Lista za Rijeku).

Podsjetimo, obnova "Galeba" procijenjena je na 35 milijuna kuna. Na ponovljenom natječaju javio se Viktor Lenac s ponudom da ga obnovi za 60, a brodogradilište Kraljevica za 45 milijuna kuna, bez PDV-a. Većina novca za obnovu "Galeba" su europska sredstva - 33 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U višak sredstava ubrojeno je i deset milijuna kuna koje je Vlada nepovratno dala Rijeci za obnovu projekta 'Bančić' pa je Grad Rijeka mogao proslijediti ta sredstva za dovršetak 'Galeba'. I mislim da to dokazuje koliko je naša odluka racionalna", kaže Švorinić. 

Oporba tako ne misli. Referendum je, poručuju, jedino rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako je potpisao nemali broj vijećnika, ne možemo to ignorirati. Takvu točku odlučio sam odmah uvrstiti u dnevni red", istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Rijeke (HNS) . 

Brod na kojem se rodila ideja o pokretu nesvrstanih zaštićeno je kulturno dobro Republike Hrvatske. Privlači turiste iz cijeloga svijeta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo