Podolnjak kao mostov kandidat / Tko će biti potpredsjednici Sabora: HDZ svoje prijedloge krije, šuška se kako oporba nudi Pusić i Opačić

Baš kao što se ne zna tko će biti novi stanari Banskih dvora, ni vladajući ni oporba ne otkrivaju tko će voditi saborske odbore, a od javnosti se kriju i imena kandidata za potpredsjednike Sabora

19.1.2016.
18:10
VOYO logo

Prvu redovnu sjednicu novog saborskog saziva na kojoj će se parlamentu predstaviti nova Vlada predsjednik Hrvatskog Sabora Željko Reiner sazvao je za petak, 22. siječnja, a zastupnicima je predložio dnevni red od 32 točke. Sjednica idućeg petka počinje u uobičajenih 9,30 sati, a Sabor će prvo izabrati svoje potpredsjednike. 

Datum, a sada i točno vrijeme sjednice se znaju, ali hoće li se sve stići obaviti u jedan dan? Jer krenuli su prijepori o ustavnim rokovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Subotu nema sjednice Sabora. Dakle, ukoliko se ne izglasa povjernje Vlade do ponoći trebalo bi tražit dodatnih 30 dana od predsjednice”, tumači šefica Hrvatskih laburista Nansi Tireli.

“To nije točno. Mandatar će predložiti Vladu i o Vladi će se raspravljati. Mi ćemo tamo biti i ako treba i iza pola noći, do dva u noći, a iza toga će se onda u dva u noći izvršiti primopredaja u Banskim dvorima”, tvrdi predsjednik Sabora Željko Reiner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš kao što se ne zna tko će biti novi stanari Banskih dvora, ni vladajući ni oporba ne otkrivaju tko će voditi saborske odbore.

“O imenima ne bih sada govorio. Što se tiče klubova koji čine vladajuću većinu mi smo taj posao manje-više završili, sigurno je da će stručne službe prijedloge dobiti u četvrtak i da će u petak sve biti spremno za izbor radnih tijela na plenarnoj sjednici", kazao je HDZ-ov Ivan Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije još donesena konačna odluka. Glasa se o tome. I ja mislim da će do petka bit dogovoreno sve", rekla je Tireli.

A do tada nema ni preraspodijele službenih prostorija za rad klubova. Sve je ostalo kao u bivšem sazivu iako je polovina novoodabranih zastupnika ovdje prvi put. No, tu odluku mora donijeti Predsjedništvo koje još ne postoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konstituirajućoj sjednici u petak odabran je predsjednik, ali ne i pet potpredsjednika koji čine Predsjedništvo. Kada saborski zastupnici u petak sjednu u saborske klupe, to će biti i njihov zadatak.

Iz kvote oporbe potpredsjednice bi mogle biti Milanka Opačić i Vesna Pusić. HDZ svoje kandidate krije, a Robert Podolnjak i službeni je kandidat MOST-a za potpredsjedničko mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo