Godina do izbora / Tko će u utrku za Pantovčak? Mnogi priželjkuju fotelju, ali nitko nema hrabrosti istaknuti kandidaturu

Aktualna predsjednica traži idealni trenutak za objavu ulaska u utrku, a u političku utrku ulazi nova stranka - START

28.1.2019.
16:20
VOYO logo

U hladnoj Lici kuju se vrući planovi. Bivša predsjednica Povjerenstva za za odlučivanje o sukobu interesa, Dalija Orešković, iz Ličkog Osika startala je sa svojim političkim planovima. "Razmišljam o tome kako dobiti parlamentarne izbore, kako okupiti snagu koja će postati nova prva opcija, snagu koja će pobijediti HDZ", poručuje Orešković.

O predsjedničkim izborima ni riječi - još je ljetos rekla kako ne želi na Pantovčak. No želi li ondje ostati još jedan mandat, aktualna predsjednica i dalje ne otkriva. Iako Milan Bandić ima iskustva u predjsedničkoj utrci, 2010. izgubio je u drugom krugu od Ive Josipovića, još uvijek kalkulira s ambicijom da postane gradonačelnik Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U politici je pitanje tajminga ključno pitanje. O tome ću ja odlučit da li ću ići i kada. Kada ću objaviti to i da li ću ići o tome ću u pravo vrijeme obavijestiti hrvatsku javnost kao što sam obavijestio sve moje stavove", kazao je Bandić.

'Ona je već dulje vrijeme u kampanji'

Ni SDP ne želi otkriti hoće li za Pantovčak podržati bivšeg predsjednika stranke Zorana Milanovića ili bivšeg predsjednika države Ivu Josipovića s čijim se kandidaturama također spekulira. Umjesto toga, pozornost im je usmjerena na aktivnosti predsjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je već dulje vrijeme u kampanji. Što se tiče vremena i načina izjašnjavanja hoće li ili neće u drugi mandat to će ocijeniti ona i stranke koje budu stale iza njezine kandidature", kazao je saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk

U izbornoj godini predsjednica još uvijek nije dobila službenog protukandidata, a prema posljednjem istraživanju Crodemoskop za RTL i dalje je najpopularnija političarka u zemlji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo