U SVJETLU AFERE 'MEJLOVI' / KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA Tko drugom jamu kopa, sam u nju upada: 'Kako je Petrov htio potopiti Plenkovića, a dogodilo se obratno'

Dvoranu za saslušanje je napunio do posljednjeg mjesta, nema tog oporbenog zastupnika koji je htio propustiti takvu poslasticu- rešetanje premijera pred desecima kamera

23.5.2018.
22:11
VOYO logo

Tko drugom jamu kopa sam u nju pada.

Ispostavilo se kako je i Most tj. Božo Petrov u grupu Borg također ubacio svoje ljude koji su kasnije na Agrokoru također jako lijepo zaradili.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali krenimo redom.

Nakon što se Plenkoviću već danima lijepi krimen odvjetnika Borisa Šavorića kojeg je  navodno baš on doveo u grupu Borg, premijer je danas novinarima rekao da neka pitaju Petrova koga je on doveo.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon te zagonetne tvrdnje novinari su se rastrčali po Saboru ne bi li čuli od Petrova koga je on to doveo. Međutim Petrov je nakon toga nestao bez traga, zvali smo ga i u Direkt ali od njega ni a ni b. 

E ali onda je došla sjednica saborskih odbora na kojima je premijer došao predstaviti nove članove Vlade, tj. novog potpredsjednika Tomislava Tolušića i novog ministra gospodarstva Darka Horvata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazak premijera na saborske odbore je inače teška rijetkost i nije nikakva obaveza, a još je manje obaveza odgovarati na pitanja zastupnika, obzirom da se saslušavaju novi ministri a ne on. Ali Plenković se odlučio upravo za to.

Dvoranu za saslušanje je napunio do posljednjeg mjesta, nema tog oporbenog zastupnika koji je htio propustiti takvu poslasticu- rešetanje premijera pred desecima kamera i novinara i to bez procedure i parade koju predviđša aktualni sat, svi skupa za stolom pa kom obojci kom opanci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda je postalo jasno zašto je za taj stol sjeo Plenković. Da bi još jednom temeljito  objasnio svog Šavorića ali prije svega da bi temeljito potopio Božu Petrova.

Nakon što je Plenković kazao da je Petrov u grupu Borg doveo Zorana Besaka i Branimira Bricelja, Petrov se ipak pojavio pred novinarima, ali nije komentirao svoje ljude u grupi Borg, a nije ni novinarima dao priliku da ga o tome išta pitaju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E sad zašto Petrov nije dozvolio pitanja, vjerojatno jer bi bila barem jednako neugodna kao i pitanja na koja je ovih dana morao odgovarati Plenković. Naime za Zorana Besaka iz Etičke banke se već znalo da ga je u grupu Borg doveo Most ali on nije bio sporan jer za Agrokor nakon toga nije ništa radio pa se ni njemu ni Mostu nije mogao nalijepiti nikakav sukob interesa. Stoga je velika vjerojatnost da je upravo Besak  zviždač koji je sporne mailove dao u javnost. 

Ali za konzultanta Branimira Bricelja nije bilo baš jasno tko ga je ubacio u igru. A ako ga je doista ubacio Božo Petrov, kako izričito tvrdi Plenkoivć onda Bricelj Petrovu može podići spomen ploču na ulazu u svoj ured. Naime nakon što je sudjelovao u pisanju Lex Agrokora i potom angažiran kao konzultant u Agorkoru,  prihodi njegove tvrtke Altera su skočili za fantastičnih 1.100 posto ili da bude lakše, za više od 10 puta. Naime njegovi financijski prihodi su 2016. bili oko 780 tisuća kuna a u 2017. skaču nebu pod oblake na više od 9 milijuna kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ne samo to, Briceljeva Altera isto tako bilježi i lijep rast dobiti sa 240.000 kuna na 8 milijuna i 400 tisuća. Pa je tu negdje i odgovor na pitanje zašto se gospodin Bricelj nije htio primiti posla Vladinog povjerenika jer na njemu se godišnje moglo zaraditi najviše 840.000 kuna neto plaće što je otprilike deset puta manje nego što je Bricelj naplatio kao konzultant. 

E sad, kad se po tom kriteriju Božin Bricelj usporedi sa Plenkovićevim Šavorićem, Šavorić na Agrokoru nije stigao zaradit ni za režije. Naime njegov ured je i prije Agrokora, u 2016. imao golemi prihod od 17 milijuna kuna, a u 2017. kada su nešto kratko radili s Agrokorom, tek 11 posto više, 19 milijuna kuna.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaradio bi vjerojatno i on mnogo više ali zaigrani dečki iz Borga su mail adresu Vladinog povjerenika Ante Ramljaka registrirali na domeni Šavorićevog ureda, pa je izbila afera nakon koje je Šavorić morao otići iz Agrokora. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo