Posložile mu se karte / Tko je Ante Bačić Bačo? Drugi najrastrošniji zastupnik koji kolege u Saboru naziva čobanima

Na dnevnice i putovanja potrošio je više čak i od predsjednika Sabora

6.12.2018.
22:30
VOYO logo

Čak se i u krčmi uljudnije raspravalja nego u Hrvatskom saboru, a nazvati saborske zastupnike čobanima uvreda je i za čobane. To su otprilike reakcije javnosti na jučerašnji cirkus u saboru koji su započeli zastupnici oporbe a svojim vulgarnostima im se pridružili i zastupnici HDZ-a. 

Tko je Ante Bačić Bačo?

Dobar je ovo povod da svjetla javnosti malo obasajuju i zastupnika HDZ-a Antu Bačiča Baću koji je u Saboru Grmoji i Bulju dobacivo da su čobani, a oni mu prigodno odgovorili. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baćo je nakon SDP-ovog Siniše Hajdukovića, drugi najrastrošniji saborski zastupnik. Na dnevnice i putovanja potrošio je više čak i od predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića. Samo do srpnja ove godine Baćo je potrošio skoro 90.000 kuna mimo svoje plaće. Samo vozikanje svojim Golfom naplatio je oko 35 tisuća kuna a osim Golfom baćo se ne vozi ni autobusom ni vlako nego iskljućivo avionom na kojeg je potrošio još 17.000 kuna.  

Na Hotele Baćo je potrošio još 6.000 kuna ubro je oko 3000 kuna dnevnica i naknadu za odvojeni život od 5700 kuna. Ono što je najzabavnije, Baćo je na listi HDZ-a za desetu izbornu jedinicu bio toliko nisko da zapravo nikad nije trebao ući u Sabor ali su mu se posložile što bi rekli, "nemoguće karte".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime svi koji su bili prije njega na listi su dobili neke druge funkcije: Damir Krstičević, Milan Kujundžić i Lovro Kuščević su postali ministri, Mato Franković gradonačelnik Dubrovnika, Andro Krstulović Opara gradonačelnik Splita, a Blaženko Boban splitsko-dalmatinski župan. 

Na kraju je u Sabor ušao Baćo i svoju sreću dobro naplatio. I ima čovjek pravo, takve karte se mogu samo jednom u životu posložiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo