Zagrebački odvjetnik / Tko je Branko Šerić? Branio je generala Kruljca, bivšeg šefa HEP-a, zabranio je gašenje Ferala...

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Dok je bio sudac u Splitu, Šerića je pratio glas da 'dijeli godine zatvora kao bombone'

15.1.2020.
9:59
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Trostrukog ubojicu iz Splita branit će zagrebački odvjetnik Branko Šerić. No, tko je zapravo on i čime se sve u životu bavio?

Rođen je 22. prosinca 1951. godine u Splitu. Pohađao je gimnaziju, te diplomirao na Pravnom Fakultetu u Splitu 1975. godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon diplome radio je kao sudac Općinskog suda u Splitu do 1983. godine, pa kao sudac Županijskog suda u Splitu do 1989. godine, da bi iste godine postao sudac Županijskog suda u Zagrebu koju dužnost je obnašao do 1995. godine. 
Iste godine postaje odvjetnik, te u toj funkciji zastupa pred Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu od 1998. do 2004. godine. Nakon toga, zastupa i brani u čitavom nizu osobito teških i složenih predmeta iz područja gospodarskog kriminala.

U odvjetničkom uredu u Zagrebu rade i njegova djeca, Aljoša Šerić i Nina Šerić Cesar. Aljoša je diplomirao pravo 2001. godine te mu je specijalnost autorsko pravo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbio je gašenje Ferala

Njegova sestra, Nina Šerić Cesar bavi se građanskim, radnim i obiteljskim pravom

Dok je bio sudac u Splitu, Šerića je pratio glas da "dijeli godine zatvora kao bombone". Ostao je upamćen i po tome što je odbacio prijedlog tužiteljstva da se zabrani legendarno izdanje Ferala koji je u to vrijeme bio tiskan u sklopu Nedjeljne Dalmacije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je proglasio satirom te je uz opasku: "Neka ljudi čitaju, neka se smiju" odbio zabraniti tiskanje Ferala. Klijenti su mu bili Vinko Martinović Štela, general Mladen Kruljac (branio ga je u aferi Sibinj), sin generala David Kruljac te bivši šef HEP-a Ivana Mravak koji je progovorio o malverzacijama unutar tvrtke.

Brani i zadarskog policajca suspendiranog zbog sumnje da je medijima dostavio snimku jurnjave bivšeg zamjenika ravnatelja policije Josipa Ćelića. Bio je odvjetnik i Josipa Klemma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznati odvjetnik ostat će zapisan u analima kao prvi odvjetnik u Hrvatskoj kojeg je angažirala jedna Facebook grupa.

Za RTL je potvrdio da Filipa još uvijek nije vidio te da prvo mora srediti dozvolu za posjet. U Split je došao jučer kako bi što bolje pripremio obranu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo