AFERA 'SRAM ME KOLIKO NEMAM' / Novi šef APN-a: U vrijeme Kuščevića dobio otkaz. Kad je HNS ušao u Vladu, pogodbom vraćen u agenciju!

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice novim direktorom APN-a imenovala HNS-ovca Dragana Hristova

30.1.2020.
18:44
VOYO logo

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice novim direktorom APN-a imenovala HNS-ovca Dragana Hristova. Dolazi na mjesto Krešimira Žunića kojega je nakon RTL-ova otkrića da je kao šef agencije od nje kupio stan po povlaštenim uvjetima, ministar Predrag Štromar smijenio i prijavio DORH-u.

No, novi direktor je iz APN-a već jednom dobio otkaz, dok je ministar graditeljstva bio Lovro Kuščević. Dok iz HNS-a novog direktora hvale, Kuščević kaže da je otpušten jer nije radio dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dragan Hristov novi je direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama. HNS-ovac i dosadašnji pomoćnik direktora u Odjelu za kupovinu nekretnina zamijenio je HDZ-ovca Krešimira Žunića, sad već poznatog po aferi 'Sram me koliko nemam'! Predsjednik HNS-a vjeruje u svog stranačkog kolegu.

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je dovoljno stručan i da zna procese u APN-u kako bi u ovih pola godine obavili dobar posao", kazao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak

'Dobio je otkaz jer nije radio'

Hristov sigurno poznaje APN jer ondje ima dugogodišnji staž. U vrijeme ministrice Anke Mrak-Taritaš, Hristov je bio zamjenik direktora iz HNS-ove kvote, Slavka Čukelja. Kada je HDZ preuzeo vlast, na mjesto Mrak Taritaš zasjeo je Lovro Kuščević. On je Čukelja zamijenio HDZ-ovcem Goranom Bradićem. Bradić je dao otkaz svom tadašnjem zamjeniku, a danas imenovanom direktoru agencije Hristovu, i na njegovo mjesto doveo Krešimira Žunića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, bio sam upoznat s time da će gospodin dobit otkaz. Koliko se sjećam otkaz je dan zbog toga jer gospodin nije radio, odnosno na zadovoljavajući način nije obavljao svoje poslove u agenciji. Kako je to završilo, ja dalje nisam upoznat s time", kazao je bivši ministar Lovro Kuščević.

Pogodbom vraćen u agenciju

Nije upoznat jer je, nakon što je HNS ušao u HDZ-ovu vladu, Kuščević premješten u Ministarstvo uprave, a u Ministarstvu graditeljstva ga je zamijenio Štromar. On smjenjuje Bradića i vraća Čukelja na čelno mjesto APN-a. U međuvremenu, Hristov je tužio APN zbog nezakonitog otkaza, a Čukelj ga, prije sudske presude, pogodbom vraća u agenciju, ali na mjesto pomoćnika u Odjelu za kupovinu nekretnina, jer je mjesto zamjenika zauzimao Žunić.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa šta će, majketi, premijer misliti o meni, kako sam sposobnog čovika napravija, sebi ne može pomoć, a morao bi servisirat usluge građana", kazao je Žunić za RTL-ovu Potragu. 

Hoće li Žunića izbaciti iz HDZ-a?

Da bi se imao čime pohvaliti, Žunić je, uz realiziranu kupovinu POS-ova stana u Zadru, sam sebe navodno prijavio po istom modelu za stan u Splitu. Takvim stavovima izazvao je zgražanje cijele političke scene, pa i u vlastitoj stranci. HDZ-ovci ne dvoje da im je narušio ugled, no, hoće li ga izbaciti iz stranke, još ne znaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U HDZ-u postoji Statut, postoji Visoki sud časti - tijelo koje može procesuirati. To je na tijelu u čijoj nadležnosti jest procesuiranje da ocijeni jesu li stečeni uvjeti da se može pokrenuti stegovni postupak protiv Žunića", kazao je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić. 

"A stranka će postupati kako će postupati. Puno ljudi su nažalost članovi različitih stranaka koji su nečasno i nezakonito postupali, ali ovo je stvarno nešto besprizorno", kazala je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žunić ostaje zaposlenik APN-a

Hoće li ostati u HDZ-u ne znamo, ali znamo da, iako je imenovan novi direktor, Žunić i dalje ostaje zaposlenik APN-a.

"On neće imati funkciju, njemu piše u ugovoru o radu da se mora rasporediti na mjesto njegove stručne spreme.  Ostaje u APN-u dok DORH ne obavi svoj posao", kazao je ministar graditeljstva Predrag Štromar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, otkaz može dobiti samo ako mu se dokaže kršenje zakona. Moral, na žalost, nije traženi uvjet za rad u državnoj agenciji.

RTL-ov reporter Ilija Radić kazao je u RTL-u Danas da neke informacije govore da ministar Štromar nije niti znao da je Hristov ranije bio otpušten iz APN-a kada ga je danas predložio u Vladi za novog direktora. Pitanje je kako to sam Hristov nije rekao ministru i premijeru, a i pitanje je kako sam ministar Štromar to nije znao kada ga je predlagao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo