USVOJEN PROGRAM PREDSJEDANJA / 'Tko nije osvijestio da članstvom u EU jača hrvatski suverenitet, bilo bi dobro da malo pročita o projektu'

Image
Foto: Twitter / Vlada RH

U zadnjim danima ove godine Vlada održava zadnju sjednicu u 2019. na kojoj je usvojila Program predsjedanja RH EU

27.12.2019.
12:13
Twitter / Vlada RH
VOYO logo

Nadam se da ste proveli lijepo blagdane, kao i naši sugrađani i da smo spremni za zadnje radne dane ove godine, kazao je svojim ministrima i ministricama premijer Andrej Plenković u uvodnom dijelu sjednice kojoj je usvojen Program hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije od 1. siječnja do 30. lipnja 2020. godine.

Tako je i na samom početku Plenković još jednom zahvalio svima koji su doprinijeli da se prošloga petka otvori dovršenu dvoranu u Nacionalnoj knjžnici u Zagrebu koja će biti središte sastanaka tijekom predsjedanja Europskom unijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da je Program hrvatskog predsjedanja EU cjelovit i dobro pozicioniran te podsjetio da su teme koje će dominirati predsjedanjem Brexit, dogovor o novom Višegodišnjem financijskom okviru te proširenje EU i klimatske promjene.

''Hrvatski suverenitet je jači s članstvom u Europskoj uniji, a time i naš utjecaj. Tko to nije osvijestio, bilo bi dobro da malo pročita o projektu. Predlažem svima da prouče naše akte. Od 7. siječnja imat će vrlo intenzivan i dinamičan raspored'', istaknuo je
premijer, a ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Radman Grlić poručio je da je riječ o povijesnom uspjehu i povijesnom dokumentu.

"Snažna Europa u svijetu punom izazova" slogan je koji je Hrvatska izabrala za svoje predsjedanje, a Program se temelji na četiri tematske cjeline, četiri stupa: Europa koja se razvija; Europa koja povezuje; Europa koja štiti i Utjecajna Europa. Osim četiri krovna prioriteta u programu hrvatskog predsjedanja razrađeni su i prioriteti za svih 10 konfiguracija Vijeća EU-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo