orešković s mostom? / Tko s kim ide na izbore: HSS jedan od najpoželjnijih partnera, navodno su bliže SDP-u nego HDZ-u

Nakon što je jasnije kada će građani odlučivati o novim stanarima Banskih dvora, političari polako otkrivaju svoje karte. Sve su kombinacije moguće, a jedan od najpoželjnijih parnetra je HSS

3.7.2016.
21:20
VOYO logo

Kako bi na političkom terenu ostvarili što bolji rezultat, HNS-ovci su u Tuhelju dogovorali strategiju. Ciljaju na sudjelovanje u formiranju vlasti, ali uz opciju koalicije s SDP-om, od sutra formiraju stožere po izbornim jedinicama za samostalan izlazak na izbore.

“Nismo mi slučajna pojava na hrvatskom političkom tržištu nego imamo predugu tradiciju i preveliku organizaciju da si dozvolimo da se ne pripremamo za samostalan izlazak. Hoćemo li u pregovorima doći do rješenja, ja se nadam da da”, kazao je šef HNS-a Ivan Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP u subotu ima sjednicu Glavnog odbora na kojoj bi se trebalo razgovarati o koalicijama, a u svom timu žele i HNS, ali i HSS. 

“Ovaj izlazak na izbore koji će biti u rujnu prije svega vidimo u formatu u kojem smo na izbore izlazili prije nešto manje od godinu dana, 2011. i tako dalje. Mislim da je to jedan normalni razvoj događaja i isto kao što smo otvoreni za suradnju s HNS-om, isto tako smo otvoreni za suradnju s HSS-om”, istaknuo je Peđa Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, HSS u isto vrijeme pregovara i s HDZ s kojim su donedavno i bili u Domoljubnoj koaliciji. Odluku će donijeti do kraja idućeg tjedna, ali neslužbeno bliži su SDP-u.

"Mi ne želimo Ministarstvo poljoprivrede zbog fotelja, želimo da se počne raditi, neovisno tko tamo sjedio", kaže za RTL predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partnere za izlazak na izbore okuplja i HDZ, a sutra su sazvali i sjednicu Predsjedništva. Iako novog predsjednika tek trebaju odabrti, HDZ–ov pregovarački tim vodi razgovore s koalicijskim partnerima, već su razgovarali s HSS-om, HSLS-om, a sutra dolaze i predstavnici HSP-a Ante Starčević. Oni su također oformili svoj pregovarački tim na čelu s Perom Ćorićem.

"Naiđemo li na odgovore koji nama nisu prihvatljivi i oni nas moraju uvjeriti da stvarno imamo snage i volje pobjediti, mi smo spremni formirati i svoj tim", izjavio je Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito će biti teže nego što se pretpostavljalo okupiti ekipu, pa se čini da je Bandić odustao od liste gradonačelnika, ali on i njegovi gradski suradnici idu na izbore.

“Sve ćete znati jer u tom autobusu u kojem ćemo obići Hrvatsku će biti budući ministri, tim ljudi, ekipa, ne tim. Ekipa jer tim je pronansiran, ekipa ljudi koji su od zagra u zadnjih 16 godina napravili europski Zagreb tako ćemo napraviti europsku Hrvatsku”, tvrdi Milan Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Most zasada uvjerava da će na izbore sami, jedino se ne zna hoće li u njihove redove i tehnički premijer Tihomir Orešković.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo