TOLUŠIĆ, PROSTITUTKA I KOKAIN / Tko stoji iza montiranih fotografija? Osinjih gnijezda je mnogo, jedno moguće je ukidanje spornih poticaja

RTL je već objavio navode jednog od poduzetnika koji je tvrdio da mu je za isplatu subvencija Tolušićev klan tražio mito

22.1.2019.
22:50
VOYO logo

Dovoljno za kraj karijere i doživotnu kompromitaciju - kad bi ono što se vidi na fotografiji bilo istina. Navodni glavni akter odmah odbacuje bilo kakvu mogućnost da je riječ o originalima.

"Očekujem da će policija i DORH vrlo brzo odraditi svoj posao, a bandi koja se malo zaigrala poručujem da se malo zaigrala i da počnu pakirati kofere", rekao je danas Tomislav Tolušić (HDZ), potpredsjednik Vlade dodajući da je slučaj prijavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kome je prijavio? Kako doznajemo, u policiju osobno nije došao, a i glavni državni odvjetnik kaže kako je sporne fotografije vidio tek kad ih je vidjela i čitava Hrvatska. 

"Ja sam te fotografije prvi put sam vidio u Nacionalu. Uključit ćemo se po potrebi. Posebno ako postoji relevantan stupanj sumnje da su fotografije rezultat ili ono što se s njima željelo postići usmjereno na počinjenje kaznenog djela", kazao je Dražen Jelinić, glavni državni odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Druga državna tijela rade na tome, pa ćemo vidjeti tko je to napravio i stvar ne bi smjela proći tek tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporne fotografije su snimljene su beogradskom naselju Zemun u apartmanu s jacuzzijem - čiji vlasnik za 24 sata tvrdi da Tolušića - nije vidio. 

SOA-i je Tolušić, prema tvrdnjama Nacionala, iznio nekoliko svojih dokaza koji bi trebali pokazati kako na spornim fotografijama nije bio on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako uvijek nosi cipele u špic, dok čovjek na fotografiji ima drukčije. Kaže i kako ima specifičnu šaku - širok dlan s neproporcionalno malim prstima, dok čovjek na fotografiji to nema. A nema ni sat s bijelom narukvicom, kakav je nosio onaj kome prostitutke sjedi u krilu. 

SOA je navodno provjerila i zaključila kako ministar u posljednjih godinu dana nije bio u Srbiji. No  fotografije su teoretski mogle nastati i prije dvije, tri ili pet godina. Evo što je SOA službeno odogovorila na naš upit o tome jesu li bili angažirani na slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"SOA, iz sigurnosnih i zakonskih razloga, ne komentira svoje sposobnosti, niti postupanja iz područja svoje nadležnosti. Jedna od zadaća SOA-e je zaštita sigurnosti državnih tijela te protuobavještajna zaštita institucija. SOA ove zadaće provodi  kontinuirano."

Naš grafički stručnjak, Vlado Čilić, napravio je na tisuće fotomontaža, no ni njemu, zbog niske rezolucije i zamućenih lica, nije lako procijeniti gleda li u fotomontaže. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče njih dvoje, oni izgledaju vjerodostojno. Ove sjene i sjene na foteljama pokazuju da je to zaista bilo u toj sobi. Jedina mogućnost je da se lice zamijeni da bi to bilo ovako vjerodostojno...Neobično je da imamo dvije fotografije, a čujemo da ih ima i više. Kad bi ja radio takvu stvar, bilo bi mi dosta teško raditi jednu, a sad napraviti i drugu i treću... tu postoji mnogo veća vjerojatnost da se greške lakše uoče", kaže Čilić.

Čudno bi bilo i da bi netko dozvolio da ga se fotografira u ovako kompromitirajućoj situaciji, osim ako je riječ o skrivenoj kameri. No, držimo se mi onog službenog - riječ je o fotomontaži, i to jako dobroj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dvije godine uvodim red u svoj sektor, čistim kriminal u svom sektoru. Dirnuo sam u niz osinjih gnijezda i drago mi je zbog toga i bit ću još žešći u budućnosti, a svi oni koji misle da će to moći riješiti prijetanjama, medijskim prijetnjama i pritiscima, to mogu zaboraviti", rekao je Tolušić.

Osinjih gnijezda može biti mnogo. Jedno moguće je ukidanje spornih poljoprivrednih poticaja, poput onih za pašnjake, na kojima su se mnogi debelo bogatili. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno je u emisiji Potraga poduzetnik Claude Jambrušić rekao kako je HDZ-ovac Josip Đakić od njega zatražio mito, a kad ga nije dobio, Tolušić je navodno pokrenuo državni aparat da ga se uništi. 

"Reakcija gospodina Tolušića je bila administrativna odmazda kontrole da bi nas potpuno sasjekao i onemogućio prihod od potpora koje prvenstveno dolaze od Europske Unije", kazao je Claude Jambrušić, poduzetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne treba zaboraviti ni da je Tolušićev vozač Blaž Curić uhićen jer je Franji Vargi dojavio da mu se sprema uhićenje. Curić je inače i kum Milijana Brkića, kojeg se pak sumnjičilo da je prostitutkama dojavljivao da ih se prisluškuje. A istraga te afere je, doznajemo danas, pri kraju.

"Spis je rekonstruiran i na spisu se radi. Javnost će biti obaviještena što je utvrđeno i koja su daljnja postupanja, ako će biti potrebe za tim. Ne bih o vremenskom roku, ali prema onome kako sam izviješten od nadležnog državnog odvjetništva, ne bi trebalo proći previše vremena da se donese. Uskoro", kaže Jelenić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A aferi SMS, aferi elitna prostutcija i aferi navodna fotomontaža je zajedničko da ih je otkrio tjednik Nacional. 

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo