sukob interesa / Tko su Marićevi prijatelji? Poznati riječki biznismen se posljednjih godina druži s ministrom financija

Ministar financija još je jutros skrivao njegov identitet i jamčio da njegov prijatelj ne posluje s državom

18.8.2021.
19:50
VOYO logo

Od osobe koja čvrsto stoji iza svojih principa do osobe koja te iste principe krši u samo tri sata. Tako je ministar Zdravko Marić danas dodao novi čin u priči oko ljetovanja na jahti svog prijatelja.

Sada znamo tko je poznati riječki biznismen s kojim se posljednjih godina druži ministar, da se s istom obitelji družio i njegov prethodnik Linić, a doznat ćemo i je li bio u sukobu interesa. 

Čija je jahta La vida Loca na kojoj je Zdravko Marić proveo dio svog godišnjeg odmora doznalo se tek kad je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa objavilo da je protiv ministra financija otvorilo predmet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DUGOGODIŠNJI PRIJATELJI /

Ministar Marić je bio na jahti poduzetnika Blaža Pavičića: 'Obavijestio sam o tome Povjerenstvo'

Image
DUGOGODIŠNJI PRIJATELJI /

Ministar Marić je bio na jahti poduzetnika Blaža Pavičića: 'Obavijestio sam o tome Povjerenstvo'

Poznati riječki biznismen 

Blaž Pavičić, sin je uspješnog riječkog poduzetnika, Mirka Pavičića, vlasnika niza trgovina na riječkom Korzu, ali i suvlasnika trgovačkog centra koji se uskoro otvara u Zagrebu. Sam Blaž član je uprave, društva ili nadzornog odbora u 11 tvrtki koje su prema sudskom registru povezane s tvrtkom AMEC Rijekatekstil, registrirane za cijeli niz djelatnosti od opskrbe brodova do frizerskih i kozmetičkih usluga. Ministar financija još je jutros skrivao njegov identitet i jamčio da njegov prijatelj ne posluje s državom.

"Ja jedino mogu reći da, što se tiče mog mandata, moj prijatelj niti ima porezni dug, niti je radio s Poreznom, niti je dobio kredit od HBOR-a ili slično", rekao je Zdravko Marić.

Objasnio je da ni na koji način ne bi ugrozio Vladu, a premijer je oko tog slučaja bio dosta štur. "Čini mi se da je ta priča sada zatvorena. On je, koliko sam shvatio, komunicirao o kome se radi tijekom dana, obavijestio je o tome i Povjerenstvo. Ja ne znam o kojem se gospodinu radi, prvi put sam čuo za to ime", kazao je premijej Andrej Plenković.

No povjerensto je već čulo za ime Blaževa oca, Mirka. Svojedobno je istraživalo je li bivši riječki gradonačelnik Vojko Obersnel od njega primio nedopušteni dar ručak i najam plovila no nije utvrdilo tko je podmirio te troškove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo