živi zid / 'To je uvijek bila strategija Mola, zato su i došli tu, zato je Ina propadala i došla u ovo stanje'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

'Sve je unaprijed dogovoreno po jednom poltronskom ključu, sigurno je i velik novac dan ispod stola', tvrdi Sinčić

23.12.2018.
17:12
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Živi zid oštro se u nedjelju usprotivio gašenju rafinerije Sisak, ustvrdivši da se tu radi o političkom dogovoru u kojem se ide na ruku Molu, a on će uz postojeću vlast i Vladu dobiti sve što bude htio.

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić rekao je na konferenciji za novinare ispred Inine zgrade da je Mol najavio za 2015. i 2017. da će zatvoriti prvo rafineriju Sisak, pa rafineriju Rijeka, ali se uz otpore, dodao je, to se produljilo na 2018. i 2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad tad će to napraviti. Njima nije u interesu da ovdje proizvode i prerađuju naftu. Mol ima rafinerije u Slovačkoj i Mađarskoj i poanta je da se naše rafinerije ugase i da postanu skladišta gdje će se već prerađena roba iz Mađarske dopremati, a onda će se plasirati na benzinskim postajama i lukama. To je uvijek bila ideja i strategija Mola, zato su i došli tu i zato je Ina propadala i došla u stanje gdje je sada i sad smo tu gdje jesmo", kazao  je Sinčić.

Ustvrdio je da se radi o političkom dogovoru u kojem se ide na ruku Molu, kompaniji koja će "uz ovakvu vlast i Vladu dobiti sve što bude htio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je unaprijed dogovoreno po poltronskom ključu

Sve je unaprijed dogovoreno po jednom poltronskom ključu, sigurno je i velik novac dan ispod stola da sve bude kako je Mol htio i tu korupcija nije strana. Još uvijek sudimo Ivi Sanaderu, sve je jedna trakavica bez kraja, a taj organizirani kaos jako odgovara što našoj strani, što mađarskoj strani", tvrdi Sinčić.

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar podsjetio je da je gašenje rafinerije Sisak nešto čemu se HDZ u predizbornoj kampanji u VI. izbornoj jedinici oštro suprostavljao te dodao da se na primjeru sisačke rafinerije može vidjeti na koji način HDZ ispunjava svoja predizborna obećanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne samo da je HDZ napravo totalni zaokret i da je uprava Ine jednoglasno odlučila ugasiti rafineriju, nego Plenković još gura svima prst u oko i govori da je HDZ stranka koja ispunjava svoja obećanja. Evo na primjeru sisačke rafinerije možemo vidjeti na koji način HDZ ispunjava svoja predizborna obećanja i s druge strane koje će biti posljedice lakovjernosti birača koji vjeruju njihovoj slatkorječivosti", kazao je Pernar.

Živi zid ne vjeruje predsjednici ni Mati Radeljiću niti SOA-i

U Živom zidu komentirali su tvrdnje bivšeg predsjedničinog savjetnika Mate Radeljića da mu je odluku o smjeni, uz prijetnje smrću, priopćio šef kabineta ravnatelja SOA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu kako ne vjeruju predsjednici ni Mati Radeljiću niti SOA-i, a čelnik stranke Sinčić smatra da je riječ o obračunu frakcija u HDZ-u. 

"Sada koriste institucije da bi jedan drugoga diskreditirali. No, s druge strane to je dobro jer pokazuje svu istinu i prljavštinu za koju smo mi znali da postoji. Ona mora izaći van da građani budu svjesni i da shvate da ovo nije pravna država da se stvari događaju pozivom moćnika na telefon, policiji ili SOA-i, a ne prema zakonu propisanim procedurama, ustvrdio je Sinčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo